Niet voor mietjes
Boek

Niet voor mietjes (2016-...)/ Jo Claes

Relaties/Serie

Niet voor mietjes
Boek

Niet voor mietjes ([2016])

Matthias sluit op zijn nieuwe school vriendschap met Dante en Rani. Als Rani vals wordt beschuldigd van het stelen van een smartphone, gaan de drie vrienden op zoek naar de echte dader. Vanaf ca. 10 jaar.

vol. 1
Uitgeleend tot: 22/05/2024
Jo Claes
Het gevecht met de engel
Boek

Het gevecht met de engel (augustus 2021)

Op de school van Matthias en Dante wordt een tekenwedstrijd gehouden. Kort voor de tentoonstelling verdwijnt de winnende tekening van hun klasgenote Linde. De vrienden gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.

vol. 2
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes
De roddel
Boek

De roddel (augustus 2021)

Over Matthias en Linde wordt een gemene roddel verspreid. Ze worden uitgelachen op school, al is er niets van waar. Matthias probeert erachter te komen wie de dader is. Daardoor komt zijn vriendschap met Dante en Rani in gevaar. Vanaf ca. 12 jaar.

vol. 3
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes
De kunst van het spieken
Boek

De kunst van het spieken ([2020])

Het is bijna examenweek. Matthias moet een voldoende halen voor wiskunde, anders mag hij van zijn ouders niet meer hockeyen. Hij werkt hard en volgt bijles. Als hij een hoog cijfer haalt, wordt hij ervan beschuldigd te hebben gespiekt. Hoe kan hij het tegendeel bewijzen? Vanaf ca. 12 jaar.

vol. 4
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes
Een leugen, wit als sneeuw
Boek

Een leugen, wit als sneeuw ([2021])

Het is januari, het tweede trimester van het schooljaar begint. De klas van Matthias, Rani en Dante krijgt een nieuwe leraar Nederlands, een erg jong iemand die op een heel losse manier lesgeeft. Hij straft niet, leerlingen mogen hem met de voornaam aanspreken, taken hoeven niet op tijd te worden afgegeven... Maar al snel komen er klachten van ouders. De leerlingen letten niet op in zijn les en krijgen nauwelijks leerstof. Onder druk van de directie verandert de nieuwe leraar van methode en wordt streng. Heel streng. En dan gebeurt er iets bizars: de ouders van een meisje dienen een klacht in tegen de leraar en hij wordt voorlopig geschorst. Matthias, Rani en Dante vermoeden dat hun klasgenoot liegt en willen dat bewijzen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tot Matthias met een geweldig plan op de proppen komt. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieMatthias, Dante en Rani krijgen na de kerstvakantie een nieuwe leerling in de klas, Babette. Ook is er een nieuwe docent Nederlands. Dan wordt deze nieuwe leraar door de beste vriendin van Babette beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Matthias en zijn vrienden zijn vastbesloten de waarheid te achterhalen. Vanaf ca. 12 jaar.

vol. 5
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes
Ontmaskerd!
Boek

Ontmaskerd! ([2022])

Op de school van Matthias, Rani en Dante worden handschoenen gestolen. Als de directeur Matthias beschuldigt, probeert hij samen met zijn vrienden de daders te ontmaskeren. Vanaf ca. 12 jaar.

vol. 6
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes
Het monster met de groene ogen
Boek

Het monster met de groene ogen ([2023])

Op de school van Matthias, Rani en Dante komen twee nieuwe leerlingen de lessen volgen. Vasyl en Elena zijn met hun moeder gevlucht uit Oekraïne. Behulpzaamheid van de leerlingen maakt al snel plaats voor eigenbelang en jaloezie. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks met Vasyl. Vanaf ca. 12 jaar.

vol. 7
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Jo Claes

Specificaties

Nederlands

Titel Niet voor mietjes
Auteur Jo Claes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2016-...
Overige gegevens .. delen - 23 cm
Annotatie Uitgave in het jaar 2020: Antwerpen ; Amsterdam : Houtekiet
PPN 417357265
Taal Nederlands