Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Jakkes!
Boek

Jakkes! 101 walgelijke weetjes ([2018])/ Mathilda Masters, met illustraties van Madeleine van der Raad

Wist je dat je elke dag een kopje snot doorslikt? En dat er babydieren zijn die dol zijn op de poep van hun moeder? 101 bijzondere, ook vieze weetjes over je lichaam, dieren, geschiedenis, geur en smaak en beroepen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek WETENSWAARDIG HEDEN MAST

Recensie

Verzameling sensationele 'walgelijke' weetjes, die de lezer een gevoel van afkeer moeten geven. Zo wordt o.a. beweerd, dat oorsmeer goed te gebruiken is als lippenbalsem, dat Koreanen naaktslakken gebruiken als middel tegen puistjes, dat baby's in India ritueel wel tien meter hoog van een tempel worden gegooid in een opengespannen laken, dat er stoffen van luizen en insecten worden verwerkt in snoepjes, dat Masai-bruiden bespuwd worden door hun vaders, dat er duizenden kleine beestjes in elke kamer wonen, enz. Er komen 101 weetjes aan de orde, verdeeld over tien themahoofdstukken. Dit zijn: Lichaam, Poep en plas, Dieren, Geschiedenis, Omgeving, Planten, Rare gewoonten, Geur en smaak, Eten, Beroepen. Niet alles in dit boek is even 'walgelijk'. Zo zijn er veel biologische en anatomische zaken, die een belangrijke functie hebben. De tekst, waarin de lezer direct wordt aangesproken, is vlot en met humor geschreven. Elk weetje is geïllustreerd met een kleine grappige zwart-witte pentekening. Vrij sobere, volle bladspiegel, met tekst in een duidelijke letter. Lekker om in te bladeren en je over te verbazen, voor kinderen (ook jongens) die van weetjes houden. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401450874 | 135 pagina's

Titel Jakkes! : 101 walgelijke weetjes
Auteur Mathilda Masters
Secundaire auteur Madeleine van der Raad
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 135 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789401450874
PPN 417594224
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wetenswaardigheden ; Menskunde ; Dieren ; Dierkunde ; Geschiedenis ; Ongedierte ; Plantkunde ; Volkskarakter ; Zintuigen ; Eten ; Beroepen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden