Koolhydraat & calorie
Boek

Koolhydraat & calorie de koolhydraat- en calorieteller : tel je koolhydraten & calorieën op basis van ruim 1700 foto's! (april 2018)/ Chris Cheyette & Yello Balolia, vertaling [uit het Engels]: Ingrid Buthod

Recensie

Na groot succes in Engeland een vertaling van 'Carbs & cals' (zie carbsandcals.com). Een superhandig fotoboek met 1.700 duidelijke foto's van vaak gegeten voedingsmiddelen. Bij elke foto is in kleur de hoeveelheid koolhydraten en kilocalorieën vermeld en in zwart-wit de eiwitten, vetten, verzadigde vetten en de voedingsvezels. Ter aanvulling ook nog tabellen. Praktisch is ook de weergave van verschillende portiegroottes. Voor mensen werkzaam in de gezondheidszorg zoals diëtisten, POH'ers en diabetesverpleegkundigen is dit boek een handig hulpmiddel om patiënten meer inzicht te geven in het tellen met koolhydraten en calorieën. Voor mensen met diabetes of mensen die af willen vallen is het een handig zelfhulpmiddel. Er staan foto's in van producten die in Nederland weinig gegeten worden (scones, mince pies) en Nederlandse toppers als ontbijt- en eierkoek ontbreken. Maar Indiase en Afrikaanse producten zoals naan, yam en fufu staan er wel in wat handig is bij educatie aan allochtone groepen. Fantastisch hulpmiddel voor mensen met diabetes en/of overgewicht en hun hulpverleners.

Specificaties

Nederlands | 9789021568805 | 352 pagina's

Titel Koolhydraat & calorie : de koolhydraat- en calorieteller : tel je koolhydraten & calorieën op basis van ruim 1700 foto's!
Uniforme titel Koolhydraat en calorie De koolhydraat- en calorieteller
Auteur Chris Cheyette
Secundaire auteur Yello Balolia ; Ingrid Buthod
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, april 2018
Overige gegevens 352 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Carbs & cals : carb & calorie counter. - Chello Publishing Limited, (c)2016
ISBN 9789021568805
PPN 413571688
Rubriekscode 628.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Calorieen ; Eiwitten ; Koolhydraten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Calorieën