De padawan is terug
Boek

De padawan is terug (2017)/ tekst & tekeniningen: Jeffrey Brown, vertaling [uit het Engels] & vormgeving: Dark Dragon Design

Roan Novak (ik-figuur) begint aan zijn tweede jaar van de Jedi Academie, waarin hij een training voor sterrenpiloot krijgt. Zijn vrienden Pasha en Gaiana negeren hem en Roan vraagt zich wanhopig af waarom. Stripverhaal met tekst in ballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel in de serie 'Jedi Academie'*, geïnspireerd op Star Wars. Er zijn allerlei verwijzingen naar de populaire filmreeks, maar de verhalen kunnen ook los daarvan gelezen worden. Hoofdpersoon is Roan Novak, padawan (leerling) aan de Jedi Academie. Na een moeizame start, beschreven in het eerste deel, begint hij nu aan zijn tweede jaar. De ervaringen die Roan (ik-figuur) opdoet, zijn vergelijkbaar met die van elke leerling op de middelbare school: vervelende docenten, pesterijen, onzekerheden over vriendschap en verliefdheid. Het verschil is dat de gebeurtenissen zich afspelen op een school waar de leerlingen worden opgeleid tot jedi's: krijgers die vechten voor vrede en gerechtigheid in het sterrenstelsel. Roans in handschrift afgedrukte dagboeknotities vormen de ruggengraat van het verhaal. Daar omheen staan een groot aantal strips, fragmenten uit de schoolkrant, chats in 'Holobook', briefjes, lesroosters, schoolrapporten en veel meer. Deze grappige variatie aan presentatievormen maakt het boek ook aantrekkelijk voor kinderen die niet zo dol op lezen zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460787690 | 176 pagina's

Titel De padawan is terug
Uniforme titel Star WarsTM
Auteur Jeffrey Brown
Instelling /Dark Dragon Design
Type materiaal Boek
Uitgave [Breda] : Dark Dragon Books, 2017
Overige gegevens 176 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Star WarsTM - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Lucafilm LTD, (c)2017 - Beeldverhaal
ISBN 9789460787690
PPN 416494978
Thematrefwoord Buitenaardse wezens ; Schoolleven ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Jedi Academie
Boek

Jedi Academie (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Jeffrey Brown