Aus dem Nichts
DVD

Aus dem Nichts ([2018])/ Regie Fatih Akin

De Duitse Katja verliest bij een bomaanslag haar Duits-Koerdische man en hun zoontje. De politie arresteert een jong stel met een neo-nazi achtergrond.

Aanwezigheid

Recensie

Politiek drama van Fatih Akin (Gegen die Wand; The cut) met Diane Kruger (The infiltrator; Inglourious basterds). Het verhaal is geïnspireerd op de moorden die een neonazistische terreurgroep tussen 2000 en 2007 pleegde op Duits-Turkse ondernemers. De Duitse Katja is getrouwd met de Duits-Koerdische Nuri (Numan Acar), ze hebben een zesjarig zoontje. Bij een aanslag met een spijkerbom komen Nuri en hun zoontje om het leven. De politie zoekt de daders eerst in het voormalige drugsmilieu van Nuri, maar arresteert dan een jong stel met een neo-nazi achtergrond. De rechtszaak verloopt niet zoals Katja verwacht. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 29-3-'18): '(...) Aanvankelijk levert dat boeiend en urgent drama op met sterk spel van Diane Kruger (Inglourious basterds, Troy). Alleen blijkt gaandeweg dat Akin iets te veel hooi op de vork neemt en verzandt zijn film in een goedbedoelde, maar wat simplistische vergeldingsthriller vol oubollige beeldtaal. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) aangrijpende film over verdriet, vooroordelen en gerechtigheid. Kruger (in haar eerste Duitse film) is fantastisch als de getraumatiseerde Katja en won op Cannes 2017 terecht de prijs voor beste actrice.' De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Specificaties

Duits | 5051083131209

Titel Aus dem Nichts
Uniforme titel In the fade
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Fatih Akin ; Diane Kruger ; Numan Acar
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (106 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Diane Kruger, Numan Acar, Denis Moschitto, Johannes Krisch. - Duits gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland : Bombero International, 2017 - Internationale titel: In the fade
ISBN 5051083131209
PPN 418011923
Genre politieke roman - thriller
Thematrefwoord Vreemdelingenhaat
Taal Duits