God's own country
DVD

God's own country ([2018])/ a film by Francis Lee

Twintiger Johnny werkt hard op de schapenboerderij van zijn vader. De komst van de Roemeense seizoensarbeider Gheorghe brengt hem in verwarring.

Aanwezigheid

Recensie

Regiedebuut van de Britse acteur Francis Lee, die ook het scenario schreef, geïnspireerd op zijn eigen jeugd in Yorkshire. Twintiger Johnny (Josh O'Connor) werkt hard op de schapenboerderij van zijn vader. Elke avond drinkt hij teveel en heeft vluchtige seks met mannen uit de buurt. Zijn vader huurt de Roemeense seizoensarbeider Georghe (Alec Secareanu) in om tijdens het lammerseizoen een paar weken op de boerderij te helpen. Johnny zegt dat hij het werk best alleen af kan en ziet de iets oudere Georghe als een indringer, maar langzamerhand ontstaat tussen hen een intense band. De recensenten geven 4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 30-3-'18): ' (...) kaal, rauw, aangrijpend, prachtig liefdesverhaal, zo ruw en bars als het Noord-Engelse landschap (...) Realisme staat voorop; geen detail mist zijn uitwerking (...) Het verhaal wordt chronologisch verteld, zonder fratsen, met alle aandacht voor de uitstekende acteurs.' Genomineerd voor de BAFTA voor Beste film.

Specificaties

Engels | 8718836864094

Titel God's own country
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Francis Lee ; Josh O'Connor ; Alec Secareanu
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones. - Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Shudder Films, (c)2017
ISBN 8718836864094
PPN 418012180
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Homoseksuele mannen ; Yorkshire
Taal Engels