Jessica's gift
DVD

Jessica's gift ([2018])/ directed by Randall Stevens

David heeft moeite om de dood van zijn vrouw Jessica te verwerken. Door een oude vriendin wordt hij uitgenodigd voor een weekend met jeugdvrienden waarbij er een laatste cadeau van Jessica op hem wacht.

Recensie

Drama van de Engelse regisseur Randall Stevens naar het boek van Adrian Plass (1948). David (Drew Waters) is schrijver en een veelgevraagd spreker in christelijke kringen. Na de dood van zijn vrouw Jessica (Anna Acton) zoekt hij vergeefs naar antwoorden en voelt dat de troostwoorden die hij gewend is te spreken nu hol klinken. Een oude vriendin nodigt hem uit om samen met andere leden van hun jeugdgroep uit de kerk een weekend door te brengen in een landhuis. David wil eigenlijk niet gaan, maar dan vertelt ze hem dat Jessica haar een laatste cadeau voor hem heeft gegeven. Het huis staat bekend als spookhuis en de oude vrienden worden elk geconfronteerd met hun eigen 'spoken' uit het verleden en met hun angsten en gebreken en ze krijgen weer hoop voor de toekomst. Plass is een bekende Engelse evangelische schrijver van romans en pastorale teksten, het boek is uitgegeven onder de titels 'Ghosts' en 'Silver birches' en vertaald als 'Spoken' (2001).

Specificaties

Engels | 9789492189998

Titel Jessica's gift
Uniforme titel Birches
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Randall Stevens ; Drew Waters ; Anna Acton ; Adrian Plass
Type materiaal DVD
Uitgave [Barneveld] : Neema, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Drew Waters, Anna Acton, Natasha Little, Todd Carty. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'Spoken' van Adrian Plass - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Larlee Enterprises, 2018 - Oorspronkelijke titel: Birches
ISBN 9789492189998
PPN 417805659
Genre psychologische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Rouwproces ; Angsten
Taal Engels