Spinning man
DVD

Spinning man ([2018])/ directed by Simon Kaijser

Wanneer een docent filosofie verdacht wordt van moord op een jong meisje, zijn zijn vrouw en kinderen er zeker van dat hij niet de dader is, maar na verloop van tijd gaan ook zij twijfelen.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste Engelstalige film van de Zweedse regisseur Simon Kaijser (Stockholm East) met drie bekende acteurs: Guy Pearce (L.A. Confidential; Memento), Minnie Driver en Pierce Brosnan. Het verhaal is gebaseerd op de psychologische thriller uit 2003 van George Harrar. Evan Birch is getrouwd met Ellen, vader van twee leuke kinderen en een populaire docent filosofie aan een gerespecteerde universiteit. Wanneer een leerlinge van de naburige highschool vermist wordt, ziet politie-inspecteur Robert Malloy (Brosnan) hem als verdachte en betrapt hem op een aantal leugens. Zijn vroegere escapades met studentes maken dat ook zijn vrouw twijfelt aan zijn alibi. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Owen Gleiberman (variety.com) ziet sterke acteurs, maar vindt dat de plot een loopje neemt met de kijker in 'one more halfway interesting, not-fully-realized-enough low-budget "dark" thriller'.

Specificaties

Engels | 5053083149888

Titel Spinning man
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Simon Kaijser ; Guy Pearce ; Pierce Brosnan ; Minnie Driver ; George Harrar
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Guy Pearce, Pierce Brosnan, Minnie Driver. - Engels gesproken, Hongaars of Pools nagesynchroniseerd, 6 talen odnertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van George Harrar - Videoversie van de film: Verenigde Staten : VX119, 2017
ISBN 5053083149888
PPN 417797745
Genre thriller
Taal Engels