Rango
DVD

Rango ([2018])/ directed by Gore Verbinski

De hagedis Rango komt aan in een westernstadje, bevolkt met vreemde reptielen. Hij wordt op pad gestuurd om het waterprobleem in het stadje op te lossen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean). Rango is een wereldvreemde groene hagedis, die op zoek is naar zichzelf. Als zijn kooi van een auto valt, belandt hij midden in de woestijn. Aangekomen bij een dorpje, bevolkt met allemaal vreemdsoortige reptielen, doet hij zich voor als een grote held. Hij wordt op pad gestuurd om het waterprobleem in het dorp op te lossen. De film bevat veel verwijzingen naar bekende westerns zoals 'Once upon a time in the west'. De stem van Rango wordt in het origineel gesproken door Johnny Depp, die ook herkenbaar is in het personage. Ook de Nederlandse stemmencast heeft bekende namen zoals Tygo Gernandt, Georgina Verbaan en Najib Amhali. De filmmuziek wordt verzorgd door de Mexicaanse groep Los Lobos. Recensenten zijn unaniem positief. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-3-'11): '(...) met een flinke portie surrealisme en ingewikkelde woordgrappen lijkt Rango veel meer op onafhankelijke animatiefilms dan op klassiek Disney-entertainment. (...) Rango is een film zonder visueel stuntwerk, maar met een hart: een liefdevolle ode aan de western, met een aandoenlijke, onvergetelijke hoofdpersoon.' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083151164

Titel Rango
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gore Verbinski ; Johnny Depp
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Johnny Depp. - Engels gesproken, Frans of Nederlands nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Paramount Pictures, 2011 - Oorspronkelijke uitgave: 2011
ISBN 5053083151164
PPN 418045461
Genre wild-west roman
Taal Engels