Beer of geen beer
Boek

Beer of geen beer (we gaan het zien) (2018)/ Karl Newson & Anuska Allepuz, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Een arme beer weet niet meer wie hij is. Is hij een vogel, een eland of een eekhoorn? Maar hij kan niet vliegen, lust geen gras en heeft last van hoogtevrees. Moe en teleurgesteld valt hij in slaap. Misschien weet hij in de lente wie hij is? Groot prentenboek met humoristische tekeningen in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer of geen beer? Dat is de grote vraag. Een koddige beer weet niet meer wie hij is. Bij elke ontmoeting met een ander dier probeert hij een nieuwe identiteit uit. Maar het lukt hem niet om te vliegen als een vogel, gras te eten als een eland, soepel te bewegen als een vos of te klimmen als een eekhoorn. Als de winter invalt, trekt hij zich moe en teleurgesteld terug in zijn hol, om bij het aanbreken van de lente weer gewekt te worden en de wereld met nieuwe frisse ogen te bezien: 'Hé, ik weet het weer: Ik ben een... UITGESLAPEN BEER!' Prachtig prentenboek met deels spreadvullende prenten en een tekst op rijm die zich vloeiend voor laat lezen (vertaling van Bette Westera). Prachtige verzorde uitgave op groot formaat met uitnodigend omslag. De tekst staat in een sierlijke letter in de prenten waarbij sommige woorden groter zijn gedrukt. Mooi aanknopingspunt om met kleuters te praten over jezelf kunnen zijn en weten wat wel en niet bij je past. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769314

Titel Beer of geen beer : (we gaan het zien)
Auteur Karl Newson
Secundaire auteur Anuska Allepuz ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Tekst Karl Newson, illustraties Anuska Allepuz - Vertaling van: A bear is a bear : (exept when he's not). - Londen : Nosy Crow Ltd., 2018
ISBN 9789025769314
PPN 416840485
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Identiteit ; Winterslaap
Taal Nederlands