Esther en Elena
Boek

Esther en Elena ([2018])/ Frédéric Lenoir scenario, Griffo illustratie & inkleuring ; Rodolphe découpage ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde en laatste deel van een historische stripserie, spelend in de zestiende eeuw, naar de gelijknamige roman van Frédéric Lenoir. Giovanni, een boerenjongen uit Calabrië, moet een belangrijke brief aan de paus in Rome bezorgen, maar door zijn liefde voor de Venetiaanse aristocrate Elena komt hij in een maalstroom terecht. Hieraan lijkt in het begin van dit deel een einde te zijn gekomen, wanneer hij met Esther trouwt en zij van hem zwanger wordt. Maar haar vader neemt het ongelukkige besluit om terug naar Algiers te gaan. Na een achtervolging op zee zoeken zij in Famagoesta op Cyprus bescherming, maar een pogrom breekt uit en Esther en haar vader worden opgepakt op beschuldiging een christenkind te hebben vermoord. Wanneer Giovanni bij de gouverneur komt pleiten om hen vrij te laten, wordt hij door het verleden ingehaald. Ingekleurd stripverhaal in realistische tekenstijl, grote zorg voor de historische enscenering. Veel aandacht voor architectuur en landschap. Speelse lay-out. Vrij veel tekst. Intrigerend verhaal met astrologische bespiegelingen. Erotische en geweldsscènes. Niet los leesbaar naast de vorige delen; dit deel is het vervolg op 'De dochter van de wijze' (2016)*. Afsluitend deel van deze stripserie.

Specificaties

Nederlands | 9789462940697 | 55 pagina's

Titel Esther en Elena
Auteur Griffo
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Frédéric Lenoir ; Rodolphe"
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Glénat, [2018]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Bewerking van de gelijknamige roman - Vertaling van: Esther et Elena. - Glenat Editions, (c)2018. - (L'oracle della luna)
ISBN 9789462940697
PPN 417720742
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Midden-Oosten; 16e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het orakel van de maan
Boek

Het orakel van de maan (2013-2018)

vol. dl. 5
Uitgeleend
... Griffo