Man-made coast
Boek

Man-made coast ([2018])/ Bert Spiertz, gedicht, poem Ingmar Heytze ; tekst, text Thijs Broer, Bert Spiertz ; vertaling, translation Alexis Moran

Fotoboek over de Nederlandse kust van de Belgische tot de Duitse grens, zowel landschappen, gebouwen als menselijke aanwezigheid.

Aanwezigheid

Recensie

Fotograaf Bert Spiertz heeft de Nederlandse kust gefotografeerd, van de Belgische tot aan de Duitse grens, een totaal van 523 kilometer kustlijn. Spiertz heeft hiervoor veel in het buitenland gewerkt als fotograaf, maar wilde de focus verleggen op Nederland. Er zijn 173 foto's van zowel de landschappen als de menselijke aanwezigheid. De werkende, recreërende, fietsende, vissende, etende mens. De duinen, de gebouwen, hoogovens, de strandtenten. Alles komt zonder onderscheid voor de camera. Waarbij de insteek lijkt te zijn dat alles handgemaakt en door de mens gevormd is en er weinig natuurlijks te ontdekken valt, maar dat dit toch ook zo zijn eigen charme en schoonheid heeft. Heeft aardig wat aandacht gekregen in de pers, onder andere in de Volkskrant en De Telegraaf. Deels via crowdfunding tot stand gekomen. Verzorgde vormgeving. Met index bestaande uit een beknopte omschrijving van waar de foto's genomen zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789462262744 | 173 pagina's

Titel Man-made coast
Auteur Bert Spiertz
Secundaire auteur Ingmar Heytze ; Thijs Broer ; Alexis Moran
Type materiaal Boek
Uitgave [Eindhoven] : Lecturis, [2018]
Overige gegevens 173 pagina's - illustraties - 25 × 29 cm
ISBN 9789462262744
PPN 417341512
Rubriekscode 985.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kusten; Nederland; Fotoboeken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Kusten