Bijbelkijkboek
Boek

Bijbelkijkboek ([2018])/ met illustraties van Dawn Machell, vertaling [uit het Engels] Marijn Wenderich

Negen bekende bijbelverhalen over o.a. Adam en Eva, de Ark van Noach en Kerstmis worden kort naverteld. Hardkartonnen uitgave met kleurrijke gestileerde illustraties en elke bladzijde in een andere vorm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Rijk geïllustreerd kartonboek waarin negen Bijbelverhalen kort worden naverteld. Het betreft verhalen over de bekendste personen en gebeurtenissen uit de Bijbel, zoals Adam en Eva, de Ark van Noach, David en Goliath, Kerstmis en het bezoek van de drie Wijzen. De auteur is er in geslaagd de Bijbelteksten kort maar krachtig in drie of vier zinnen samen te vatten, op een niveau dat voor kleuters goed te begrijpen is. In de aantrekkelijke kleurrijke omslagillustratie zijn zes (niet kwetsbare) cirkels uitgesneden in de romp van de Ark, die enige bijbelverhalen tonen. Bijzonder is ook de onregelmatige vorm die voor elke bladzijde anders is. Dit heeft alleen een decoratieve functie. De tekeningen zijn grappig, kleurrijk en decoratief, met gestileerde vormen en hele grote hoofden. Doordat de figuren enz. niet egaal zijn ingekleurd, maar ingevuld met patroontjes als stippeltjes ogen de illustraties enigszins druk. Details van bloemen en dieren maken daarentegen dat er in het boek veel te zien en te ontdekken valt. Eerder verscheen van dezelfde auteur 'Mee met Noach : saampjes kijken door de raampjes'* (2017). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433613

Titel Bijbelkijkboek
Auteur Dawn Machell
Secundaire auteur Marijn Wenderich
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2018]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Op omslag: Met pagina's in leuke vormen! - Vertaling van: The little big look bible book. - Make Believe Ideas Ltd., (c)2017
ISBN 9789085433613
PPN 413625982
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen