Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Vincent and Camille
Boek

Vincent and Camille (2017)/ story René van Blerk, illustrations Wouter Tulp ; translation [from the Dutch]: Laura Watkinson

Camille, het zoontje van de postbode in de Zuid-Franse stad Arles, sluit vriendschap met de Nederlandse schilder Vincent van Gogh en praat met hem over kleuren. Prentvertelling met kleurige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De serie Gouden Boekjes, al sinds 1953 populair in Nederland, bevat naast vertaalde titels ook oorspronkelijk Nederlandstalige titels, die soms daarna vertaald zijn. René van Blerk, verbonden aan het Van Gogh Museum, schreef met 'Vincent en Camille' een ontroerend verhaal vanuit een kinderlijk perspectief over de vriendschap tussen de jongen Camille en de schilder Vincent van Gogh. Het verhaal is gebaseerd op het gegeven dat Van Gogh eind 19e eeuw in het Zuid-Franse Arles portretten maakte van onder meer Camille Roulin, het zoontje van de postbode. In het verhaal gaat Camille naar meneer Vincent om hem te helpen. Meneer Vincent is een kunstenaar die in een geel huis woont en schilderijen maakt in alle kleuren van de regenboog. Vandaag mag Camille limonade drinken en op een stoel blijven zitten, totdat meneer Vincent klaar is met zijn schilderij. Wat daar op staat, blijft een verrassing tot het eind van het verhaal. De nieuwsgierige Camille begint ondertussen een gesprek met meneer Vincent over kleuren. Deze prentvertelling is fantasierijk en kleurig geïllustreerd door Wouter Tulp. De tekeningen strekken zich uit over twee pagina's; de tekst is gedrukt op een witte achtergrond. Deze editie is in het Engels; tegelijkertijd verschenen edities in nog vier talen*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Engels | 9789047625100

Titel Vincent and Camille
Auteur René van Blerk
Instelling /Van Gogh Museum, Amsterdam
Secundaire auteur Wouter Tulp ; Laura Watkinson
Type materiaal Boek
Editie Second edition;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2017 - Amsterdam : Van Gogh Museum
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie 1e Engelse druk: 2010 - Vertaling van: Vincent en Camille. - 2010. - (Een gouden boekje)
ISBN 9789047625100
PPN 41632620X
Genre biografie
Thematrefwoord Gogh, Vincent van ; Kleuren
Taal Engels