Zeemeermin
Boek

Zeemeermin (2018)/ Camilla Läckberg, vertaald uit het Zweeds door Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel

In een Zweeds kustplaatsje wordt een spoorloos verdwenen man vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden: hij blijkt te zijn vermoord.

Aanwezigheid

Recensie

In deze zesde thriller* over inspecteur Patrik Hedström en Erica Falck wordt een spoorloos verdwenen man vier maanden later vastgevroren in het ijs teruggevonden. Hij blijkt te zijn vermoord. De raadselachtige moord leidt naar een kennis, de debuterende schrijver Christian Thydall. Hij en nog twee andere kennissen ontvangen al geruime tijd dreigbrieven, maar hebben geen aangifte gedaan. Als een brief niet per post verstuurd wordt maar op Christians keukentafel gelegd wordt met een mes erbij, begrijpt Patrik dat Christian ernstig gevaar loopt. In een rustig tempo introduceert de auteur de hoofdpersonen, die afwisselend gevolgd worden. In cursief krijgt de lezer geleidelijk meer inzicht in de raadselachtige achtergrond van Thydall. De karakters zijn levensecht, kinderen worden zeer divers geportretteerd: kleuters, pubers, stief- en weeskinderen, geadopteerd, gehandicapt, ze spelen allemaal een rol en hebben invloed op de wereld van de volwassenen. Een tot op het eind spannende thriller met goed uitgewerkte karakters. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026344282 | 413 pagina's

Titel Zeemeermin
Auteur Camilla Läckberg
Secundaire auteur Wiveca Jongeneel ; Elina van der Heijden
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018
Overige gegevens 413 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 2010 - Vertaling van: Sjöjungfrun. - Stockholm : Bokförlaget Forum, (c)2008
ISBN 9789026344282
PPN 417145586
Genre detectiveroman
Taal Nederlands