Krakau
Boek

Krakau ([2018])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Anja De Lombaert ; redactie Jean-François Breuiller, Sandrine Favre, Laurent Gontier, Sybil Terrrie, Catherine Zerdoun ; cartografie Géraldine Deplante, Daniel Duguay, Thierry Lemasson

Recensie

Deze reisgids voor een weekendje Krakau maakt deel uit van de nieuwe reeks 'Groene Reisgids Travel', die qua opzet en vormgeving aansluit bij de klassieke 'Groene Gidsen', maar focust op stedentrips en een compacter formaat heeft. Na een korte intro over aankomen in Krakau, de tweede stad van Polen, volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie over het voorbereiden van de reis, praktische informatie en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van de Rynek en de Wawel-berg tot de zoutmijn van Wieliczka. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over de joden in Krakau, de architectuur, de gastronomie. Achteraan zit een index. Op de uitklapbare voorflap vind je de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken, op de uitklapbare achterflap een plan van het openbaar vervoer en een uitneembaar stadsplan. Een beknopte maar handige gids. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik, tweekolommendruk en een kleine, schreefloze letter. Verlucht met kaartjes, kaders met achtergrondinfo en paginagrote kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789401448864 | 143 pagina's

Titel Krakau
Uniforme titel De Groene reisgids Krakau weekend Krakau weekend
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Jean-François Breuiller ; Géraldine Deplante ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 16 cm - stadsplan
Annotatie Rugtitel: Krakau weekend - Op omslag: Met een uitneembaar stadsplan - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Tielt ; Arnhem : Lannoo, (c)2011 - Met register - Vertaling van: Cracovie week-end. - Paris : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401448864
PPN 417991576
Rubriekscode Polen 996.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kraków; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Polen (Kraków)

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol. Krakau
Uitgeleend