Lam en Loebas in de moestuin
Boek

Lam en Loebas in de moestuin ([2018])/ Reine De Pelseneer & Claudia Verhelst

Lam begint een eigen moestuin. Haar vriend Loebas helpt. Maar wat duurt het allemaal lang! Met tips voor je eigen moestuin. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na 'Lam en Loebas in de sneeuw'* en 'Lam en Loebas: kleine koks'** is dit het derde deeltje over dit tweetal. Dit keer begint Lam een moestuin, waarbij haar vriend, de hond Loebas, helpt. Maar na een tijdje verliest Loebas zijn belangstelling: het duurt hem allemaal veel te lang. Toch neemt hij ongevraagd het werk van Lam over als ze ziek is. De tekst (AVI-M4) bevat tweelettergrepige woorden en soms woorden van drie of meer lettergrepen, hoofdletters en interpunctie. Elke zin begint op een nieuwe regel. Het verhaal is voorzien van vrolijke kleurenillustraties in verschillende formaten die de tekst aanvullen. Achterin staat een apart deel met heldere instructies voor het aanleggen en onderhouden van een moestuin en smultips. Deze tekst is in een kleinere letter gedrukt en duidelijk geïllustreerd, maar bevat voor de doelgroep behoorlijk moeilijke woorden (Oost-Indische kers, courgette, compostbak, citroenmelisse). De illustraties in dit deel zijn uitgevoerd in groen en oranje, met hier en daar een toetsje rood. Een aantrekkelijk uitgevoerde educatieve uitgave voor eerste lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913011 | 47 pagina's

Titel Lam en Loebas in de moestuin
Auteur Reine De Pelseneer
Secundaire auteur Claudia Verhelst
Type materiaal Boek
Uitgave [Wielsbeke] : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst Reine De Pelseneer en illustraties Claudia Verhelst. - Omslag vermeldt: Extra! Tips voor je eigen moestuin
ISBN 9789462913011
PPN 418069034
Thematrefwoord Moestuinen
Taal Nederlands