Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Allemaal onderweg
Boek

Allemaal onderweg (2018)/ Laura Knowles, met illustraties van Chris Madden ; vertaald [uit het Engels] door Joukje Akveld

Hoeveel kilometer legt een zebra af door de steppe? En waar krijgen de zeeolifanten hun jongen? Kijk en lees welke reizen 26 dieren soms of regelmatig maken. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Reuzenalbatrossen gaan maar eens in de twee jaar aan land, om te broeden. Voor de rest leven ze op zee. En rendieren lopen de langste afstand over land; ze lopen tot wel 5000 km per jaar over toendra's en door bossen. In dit fraai vormgegeven prentenboek worden 25 dieren besproken die over de hele wereld reizen om voedsel te vinden, te paren of om kleintjes te krijgen. Eerst komen de dieren aan bod die door het water migreren, dan de luchtmigranten en als laatste de landdieren. Achterin het boek (A4-formaat) worden per dier wat feitjes opgesomd, zoals de afstand die ze afleggen en door welk gebied op de wereld ze reizen. Voor in het boek staat een inhoudsopgave, achterin een globale wereldkaart waarop kinderen zelf kunnen aangeven waarnaartoe de dieren reizen. De enigszins gestileerde illustraties van dieren in fraaie kleuren en in hun natuurlijke omgeving zijn bladvullend. Ze doen denken aan het werk van Eric Carle en zijn een lust voor het oog. Korte teksten, vanuit de dieren beschreven, staan verspreid in de illustraties. Er zijn soms wat moeilijke woorden gebruikt die uitleg nodig hebben. Dit boek is een aanwinst voor allerlei collecties, ook voor de school, zeker omdat er maar weinig boeken over migratie beschikbaar zijn voor jonge kinderen. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047625223 | 64 pagina's

Titel Allemaal onderweg
Auteur Laura Knowles
Secundaire auteur Chris Madden ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2018
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: We travel so far. - Londen : The Quarto Group, (c)2017
ISBN 9789047625223
PPN 417596820
Rubriekscode 592.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentrek
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dierentrek