Mahatma Gandhi
Boek

Mahatma Gandhi ([2018])/ met medewerking van: Peekaboo Animation, S.L., Pau Taverna, Elisenda Nogué en Bonalletra Alcompas, S.L., vertaling [uit het Spaans]: Eva Reinders Redactie ; bewerking: Lise Wouters en Rikky Schrever ; coördinatie: Het RedactiePakhuis

Lees hoe Mahatma Gandhi (ik-figuur) ervoor zorgde dat India onafhankelijk werd. Hij gebruikte daarbij geen wapens of geweld. Met getekende kleurenillustraties, tijdlijn en drie opdrachten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Kleine helden'* worden mensen beschreven die échte helden zijn, en geen fictieve superhelden. Het boek wil zijn lezers leren dat helden er ook in het echt zijn, dat ze fouten maken en tegenslagen overwinnen. In dit deel gaat het over het leven van Mahatma Gandhi. Met getekende illustraties wordt zijn verhaal in de ik-vorm verteld. De lezer lijkt op deze manier in dialoog met Gandhi te zijn. In het verhaal zijn ook dialogen opgnomen. Deze staan in een ander (cursief) lettertype. De nadruk ligt op al het goeds wat Gandhi heeft kunnen betekenen. De minder leuke, akelige aspecten worden nauwelijks besproken. Ook de moderne illustraties proberen duidelijk Gandhi's verhaal positief en optimistisch weer te geven. De laatste pagina's geven achtergrondinformatie over Gandhi, met kleine foto's en een tijdlijn. Ter afsluiting staan er een zoekopdracht en een soort quiz in het boek. Een informatief boek voor kinderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059245266

Titel Mahatma Gandhi
Auteur Ángel Coronado
Instelling /Eva Reinders Redactie
Secundaire auteur Javier Alonso ; Lise Wouters
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2018]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Illustraties: Ángel Coronado en Oriol Roca. - Teksten: Javier Alonso - Vertaling van: Mahatma Gandhi. - Barcelona : Emse Edapp S.L., 2017 - (Mis pequeños héroes)
ISBN 9789059245266
PPN 417339771
Rubriekscode India 947.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gandhi, M.K.
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Gandhi

Relaties/Serie

Mijn kleine helden
Boek

Mijn kleine helden (2017-...)

vol.
Uitgeleend