The speckled band
Boek

The speckled band ([2015])/ the famous story by Arthur Conan Doyle, retold by Helene Bakker ; translation [from the Dutch]: Anna Asbury

Nadat haar zus Julia is overleden, is Helen bang dat zij het volgende slachtoffer van de moordenaar zal zijn. Kunnen Sherlock Holmes en Dr. Watson de moordenaar op tijd vinden? Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bewerking in eenvoudige taal van een spannend, klassiek verhaal over Sherlock Holmes, die oorspronkelijk in eenvoudig Nederlands is verschenen en nu vertaald is in het Engels. Het verhaal wordt voorafgegaan door een korte verklaring over de schrijver Conan Doyle en zijn verhalen over de fictieve detective Sherlock Holmes, die spelen in Londen, rond 1900. Nadat haar zus Julia is overleden, is Helen bang dat zij het volgende slachtoffer van de moordenaar zal zijn. Kunnen Holmes en Watson de moordenaar op tijd vinden? De tekst is geschreven in vlotte spreektaal: de zinnen en woordkeus zijn eenvoudig, maar staan de spanning en opbouw van het verhaal niet in de weg. Zaken die een historische achtergrond hebben, worden goed omschreven; de sfeer van de tijd is goed behouden gebleven. De smalle bladspiegel is rustig en de korte zinnen die rechts niet worden uitgelijnd, beginnen bijna altijd op een nieuwe regel. De hoofdstukken, die vetgedrukte titels hebben, zijn drie tot tien pagina's lang. Na ca. 2 jaar Engelse les, ook voor vmbo-leerlingen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Engels | 9781783225354 | 47 pagina's

Titel The speckled band
Auteur Helene Bakker
Secundaire auteur Anna Asbury ; Arthur Conan Doyle
Type materiaal Boek
Uitgave Twickenham : ReadZone, [2015]
Overige gegevens 47 pagina's - 20 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermelden: Easy-to-read Sherlock Holmes - Vertaling van: De gespikkelde band. - Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, (c)2014. - (Wereldverhalen)
ISBN 9781783225354
PPN 418066280
Genre detectiveroman
Taal Engels

Relaties/Serie

Sherlock Holmes
Boek

Sherlock Holmes (2015-...)

vol.
Uitgeleend