Waldstille
DVD

Waldstille ([2018])/ regie Martijn Maria Smits

Ben heeft in een dronken bui een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka om het leven kwam. Wanneer hij uit de gevangenis terugkeert naar zijn geboortedorp, weigeren zijn schoonouders hem elk contact met zijn nu zesjarige dochter, over wie zij de voogdij hebben.

Recensie

Drama van Martijn Maria Smits (C'est déjà l'été) met o.a. Thomas Ryckewaert. Ben heeft in een dronken bui een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka om het leven kwam. Wanneer hij na een aantal jaren in de gevangenis terugkeert naar zijn Brabantse geboortedorp, wordt hij door de hele gemeenschap met de nek aangekeken. Zijn schoonouders weigeren hem elk contact met zijn nu zesjarige dochter, over wie zij de voogdij hebben. Langzamerhand wordt hij radeloos. De recensenten geven 3-4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 30-3-'17): '(...) Smits laat knap zien hoe onvoorspelbaar en onstuimig het leven zich aan zijn hoofdpersonage opdringt. Dat doet hij door volledig te vertrouwen op de kracht van zijn beelden (...) De focus blijft liggen op het ongezegde, op de spanning tussen mensen in plaats van de woorden die ze uitwisselen. De Vlaamse hoofdrolspeler Thomas Ryckewaert en vooral Jelka van Houten als Tinka's zus Debbie, lijken in de wieg gelegd voor het onderkoelde spel dat deze filmstijl vereist. (...)' Winnaar van het Gouden Kalf voor Beste vrouwelijke bijrol, genomineerd voor Beste acteur en Beste mannelijke bijrol.

Specificaties

Nederlands | 9789492059345

Titel Waldstille
Secundaire auteur Martijn Maria Smits ; Thomas Ryckewaert ; Jelka van Houten
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Contact Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten, Johan Leysen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 9789492059345
PPN 418022062
Genre sociale roman
Thematrefwoord Voogdij ; Alcoholisme
Taal Nederlands