Rikkie de ooievaar
DVD

Rikkie de ooievaar ([2018])/ regie Toby Genkel, Reza Memari

Mus Rikkie is opgevoed door ooievaars. Wanneer ze zonder hem naar Afrika vertrekken, reist hij hen achterna. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse animatiefilm van Toby Genkel (Beestenboot; Thor: de legende van Walhalla). Mus Rikkie is opgevoed door ooievaars, die hem vonden nadat zijn echte ouders waren opgegeten door roofdieren. Wanneer het tijd is om naar Afrika te trekken vertelt de leider van de ooievaars aan Rikkie dat hij een mus is en de groep vertrekt stiekem zonder Rikkie. Die reist hen achterna om te bewijzen dat hij echt een ooievaar is. Op zijn lange, gevaarlijke reis krijgt hij gezelschap van een dwerguiltje en een parkiet. De recensenten geven 2-3 1/2 ster. Floortje Smit (Volkskrant 22-3-'18) vindt de boodschap OK, maar de film 'stuitend fantasieloos en kleurloos'. Ton te Slaa (cinemagazine.nl) ziet veel clichés, maar vindt de film 'over het algemeen vermakelijk (...) zal qua verhaal niet bijster verrassen, maar is in de uitvoering redelijk geslaagd. Kinderen leren dat je vooral jezelf moet zijn en die boodschap weet de film op een geslaagde niet te belerende wijze over te brengen.' Winnaar van de Bavarian Film Award voor Beste jeugdfilm, genomineerd voor de Kristallen beer voor Generation Kplus Beste film op het Berlin International Film Festival. Nederlands ingesproken door onder meer Georgina Verbaan. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983967663

Titel Rikkie de ooievaar
Uniforme titel A stork's journey
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Toby Genkel ; Reza Memari ; Georgina Verbaan ; Mattheu Hinzen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Georgina Verbaan, Mattheu Hinzen, Patrick Martens. - Nederlands gesproken - Videoversie van de animatiefilm: Duitsland, 2017 - Oorspronkelijke titel: A stork's journey
ISBN 8711983967663
PPN 41804760X
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Identiteit
Taal Nederlands