36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken
Boek

36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken ([2018])/ Vicki Grant, vertaald [uit het Engels] door Niels van Eekelen ; illustraties binnenwerk Marenthe Otten

Paul en Hildy (18) doen mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar de liefde. Ze kennen elkaar niet, maar moeten 36 persoonlijke vragen beantwoorden in elkaars bijzijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hildy en Paul (18) doen mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar de vraag of twee onbekenden in korte tijd verliefd op elkaar kunnen worden. Ze moeten elkaar zesendertig vragen stellen waardoor ze elkaar beter leren kennen. Vanaf de start van het verhaal, waarbij de lezer een eerste indruk van Hildy en Paul krijgt door de ogen van de student die het onderzoek leidt, is duidelijk dat twee totaal verschillende karakters met verschillende achtergronden aan elkaar worden gekoppeld. Hierdoor zit je als lezer vanaf de eerste ontmoeting op het puntje van je stoel. Het verhaal bestaat voor een groot deel uit dialogen tussen de twee zeer welbespraakte personages, afgewisseld met chatberichten en snelle tekeningen. Hierdoor leest het verhaal bijna alsof je stiekem mag meelezen in de chatgeschiedenis van twee vreemden. Gaandeweg blijkt dat de personages elkaar wellicht toch beter begrijpen dan ze hadden gedacht... Eigentijdse, humoristische YA-roman met een originele invalshoek over wat er gebeurt als je niet afgaat op je eerste indruk en iemand echt dichtbij laat komen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024579501 | 286 pagina's

Titel 36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken
Uniforme titel Zesendertig vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken
Auteur Vicki Grant
Secundaire auteur Niels van Eekelen ; Marenthe Otten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 286 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: 36 questions that changed my mind about you. - New York : Running Press Teens, (c)2017
ISBN 9789024579501
PPN 417098413
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid
Taal Nederlands