Kikkers grote avonturenboek
Boek

Kikkers grote avonturenboek (2016)/ drie verhalen naar Max Velthuijs, illustrations by A. Film

Drie verhalen over Kikker. Kikker en zijn vriendjes onderzoeken waarom de rivier droog is gevallen, proberen de hongerige Vos een lesje te leren en helpen Kikker te bevrijden uit zijn huis. Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bundeling van drie verhalen over Kikker en zijn vriendjes, die eerder als afzonderlijke prentenboeken verschenen. In 'Kikker en het water' ontdekken Kikker en zijn vriendjes tot hun schrik dat het water uit de rivier is verdwenen. Ze gaan op onderzoek uit. In 'Kikker en de vos ' komen Kikker en Eend in het bos Vos tegen. Die heeft honger en wel trek in een lekker eendje of varkentje. De vrienden bedenken een plan om Vos op andere gedachten te brengen. En in 'Kikker en de wind' stormt het zo hard dat de boom naast Kikkers huis omwaait. Hij kan niet meer naar buiten! Gelukkig komen zijn vrienden helpen. De prentenboeken zijn gebaseerd op de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' die na de dood van Max Velthuijs is verschenen. De computeranimaties zijn over het algemeen strakker en gladder dan de originele illustraties. Ook is er voor een ander lettertype gekozen. Dat de tekst niet van Velthuijs' hand is, zal kenners van zijn boeken vast opvallen. Vooral het spelen met taal op een schijnbaar eenvoudige manier blijkt niet zomaar te evenaren. Evengoed een sfeervolle bundel, in ruim oblong formaat, met drie herkenbare en vriendelijke verhalen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025871475 | 88 pagina's

Titel Kikkers grote avonturenboek
Uniforme titel Kikker en het water Kikker en de vos Kikker en de wind
Auteur Max Velthuijs
Instelling /A.Film
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2016
Overige gegevens 88 pagina's - 25 × 28 cm
Annotatie Bevat; Kikker en het water ; Kikker en de vos ; Kikker en de wind. - Oorspronkelijke uitgave: 2010, 2010, 2012
ISBN 9789025871475
PPN 404413722
Thematrefwoord Water ; Wind ; Herfst
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kikker en zijn vriendjes
Boek

Kikker en zijn vriendjes (1999-...)

vol.
Uitgeleend
Max Velthuijs