Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen
Boek

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, en daar enorm van baalt) ([2018])/ Susin Nielsen, vertaald [uit het Engels] door Lydia Meeder en Barbara Zuurbier

In het leven van Henry (ik-figuur) heeft zich een groot drama afgespeeld rond zijn broer. Nadat 'het' gebeurd is, doet Henry er alles aan om ervoor te zorgen dat niemand, inclusief leerlingen op zijn nieuwe school, bemoeizuchtige nieuwe buren en zijn therapeut, erachter komt wat 'het' is. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Henry K. Larsen is een wat dikke, slimme jongen die geobsedeerd is door een vechtshow op tv. Zijn broer Jesse is vroeger heel erg gepest. Op een dag kon hij er niet meer tegen en is hij naar school gegaan met het geweer van zijn vader. Daar schoot hij zijn pestkop en zichzelf neer. Nadat 'HET' gebeurde, zoals Henry het noemt, is zijn moeder opgenomen in een inrichting. Henry woont nu alleen met zijn vader in een flat en moet op een nieuwe school beginnen. Hij is bang dat iemand erachter komt wat er gebeurd is. Ook heeft hij een geheim dat hij van zijn broer niet mocht doorvertellen. En dat valt hem zeer zwaar. Hij ziet hoe zijn ouders uit elkaar groeien. Om dat te voorkomen, bedenkt hij een plan. Maar dat plan brengt hem en zijn nieuwe vriend op de radar van de pestkop van zijn nieuwe school. Al eerder liet auteur Susin Nielsen blijken dat ze een soort John Green voor een iets jongere doelgroep is. Ook in dit boek schetst ze verrassende sociale situaties en indrukwekkende personages. Het is niet moeilijk om helemaal op te gaan in dit verhaal en medeleven is onvermijdelijk. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047710097 | 258 pagina's

Titel Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen : (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, en daar enorm van baalt)
Auteur Susin Nielsen
Secundaire auteur Lydia Meeder ; Barbara Zuurbier
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2018]
Overige gegevens 258 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The reluctant journal of Henry K. Larsen. - Tundra Books, (c)2012
ISBN 9789047710097
PPN 418083177
Thematrefwoord Geheimen ; Schietpartijen ; Pesten ; Gezin ; Dagboeken
Taal Nederlands