A court of frost and starlight
Boek

A court of frost and starlight (2018)/ Sarah J. Maas

Feyre is terug in Velaris en bereidt zich voor op het jaarlijkse feest van de Winterzonnewende. Maar ze heeft veel last van schuldgevoelens over wat haar volk en zussen is overkomen door de oorlog. Rhys houdt zich bezig met het bewaren van de vrede. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Feyre heeft samen met het Nachthof verliezen geleden in de oorlog tegen Hybern. Na hun terugkeer in Velaris heeft Feyre zich gestort op vrijwilligerswerk om de slachtoffers en de stad te helpen. Inmiddels leeft iedereen naar het jaarlijkse feest van de Winterzonnewende toe. Velaris is gehuld in sneeuw en iedereen is op zoek naar cadeaus. Feyre wordt geteisterd door schuldgevoelens over wat haar volk en zussen is overkomen door de oorlog. Het verhaal is van melancholische aard door de gevolgen van de oorlog. De vele beschrijvingen van hoe Velaris eraan toe is, vertraagt en ontdoet de plot van spanning. Sommige gebeurtenissen zijn niet relevant voor de plot. De vele lange zinnen bestaan uit opsommingen van wat Feyre ziet. Het taalgebruik is formeel en barst van deftige ouderwetse woorden, die minder aantrekkelijk zijn voor de gemiddelde Young Adult lezer. Feyre is bovendien haar stoere karakter kwijt. Het verhaal richt zich op hoe gul Feyre en haar metgezel zijn en hoe gelukkig ze met elkaar zijn. De overige personages krijgen oppervlakkige aandacht en hun acties zijn voorspelbaar. Een kort verhaal dat niet los te lezen is van de serie 'A court of thorns and roses'* door de vele verwijzingen. De inhoud bevat volwassen thema's zoals seks en alcohol. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781408890325 | 228 pagina's

Titel A court of frost and starlight
Auteur Sarah J. Maas
Afbeeldingen
Type materiaal Boek
Uitgave London : Bloomsbury, 2018
Overige gegevens 228 pagina's, 23 ongenummerde pagina's - kaart - 20 cm
Annotatie Op omslag: "A sparkling companion tale to the #1 New York Times bestselling fantasy series from Sarah J. Maas" - Met 23 pagina's uit het volgende deel van de serie
ISBN 9781408890325
PPN 418125589
Genre science-fiction
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Engels

Relaties/Serie

A court of thorns and roses
Boek

A court of thorns and roses (2015-...)

vol. 3.1
Uitgeleend
Sarah J. Maas