Film stars don't die in Liverpool
DVD

Film stars don't die in Liverpool ([2018])/ directed by Paul McGuigan

Op tournee in Engeland in 1978 krijgt Hollywoodactrice Gloria Grahame een verhouding met de dertig jaar jongere Engelse acteur Peter Turner. Hun relatie wordt zwaar op de proef gesteld als Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.

Recensie

Romantisch drama van Paul McGuigan (Designated survivor; Victor Frankenstein) met bekende namen: Annette Bening, Jamie Bell en Vanesa Redgrave. Het verhaal is gebaseerd op een periode uit het leven van actrice Gloria Grahame (1923-1981). Gloria was ooit een geliefde Hollywoodactrice, maar werkt nu alleen in kleine theaters. Tijdens een tournee in Engeland in 1978 krijgt de vier maal gescheiden Gloria een affaire met de bijna dertig jaar jongere beginnend acteur Peter Turner en de twee hebben een paar jaar een diepe relatie. In 1981 blijkt dat Gloria ernstig ziek is. Hun relatie is over, maar Peter verzorgt haar liefdevol bij zijn ouders in een arbeiderswoning in Liverpool. Het verhaal wordt verteld in flashbacks. De recensenten geven 3-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 8-3-'18): '(...) iets te keurig en voorspelbaar melodrama. (...) Ontroerend is de film wel, vooral vanwege het sterke spel van Annette Bening, de ideale actrice voor de rol. (...)' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-3-'18): '(...) aangrijpende en ontroerende film (...) unieke kijk op vergane glorie, veerkracht en de wil om het leven te omarmen (...)'. Genomineerd voor drie BAFTA's.

Specificaties

Engels | 4013549098182

Titel Film stars don't die in Liverpool
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Paul McGuigan ; Jamie Bell ; Annette Bening ; Julie Walters ; Peter Turner
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jamie Bell, Annette Bening, Julie Walters, Vanessa Redgrave. - Engels gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Peter Turner - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Eon Productions, 2017
ISBN 4013549098182
PPN 418078203
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Filmactrices
Taal Engels