De eigenzinnigheden van Leah Burke
Boek

De eigenzinnigheden van Leah Burke ([2018])/ Becky Albertalli, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Margot Reesink

De biseksuele Leah zit in het laatste jaar van de higschool en vertelt over haar belevenissen en zorgen over de toekomst, haar verliefdheid op een van haar vriendinnen en haar geaardheid. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Becky Albertalli is bekend van haar eerdere YA-romans 'Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld' (in 2018 verschenen als 'Love, Simon'*) en 'De voordelen van onbeantwoorde liefde'**. Ze wordt geschaard in het rijtje van schrijvers als John Green en Rainbow Rowell. In deze roman is bijfiguur Leah Burke uit het boek over Simon aan het woord. Zij is biseksueel en verliefd op een van haar vriendinnen, die helaas een vriend heeft. Leah laat de lezer op eerlijke, directe, soms platte, en vaak grappige wijze kennismaken met de zorgen en belevenissen van een Amerikaanse scholier in het laatste jaar van de highschool. Het verhaal kent veel dialogen en humoristische beeldspraak. De setting van de roman is erg Amerikaans en bepaalde woorden zijn storend in het Engels blijven staan. De vraag is ook of Nederlandse jongeren alle verwijzingen naar Amerikaanse series, films en gebeurtenissen zullen herkennen en begrijpen. Waarschijnlijk zullen zij desondanks smullen van dit typische tienerverhaal over geaardheid, jezelf zijn, vriendschap en liefde. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463491235 | 309 pagina's

Titel De eigenzinnigheden van Leah Burke
Auteur Becky Albertalli
Secundaire auteur Margot Reesink
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2018]
Overige gegevens 309 pagina's - 21 cm
Annotatie ISBN 978-94-6349-123-5 ontleend aan barcode achterzijde omslag - Vertaling van: Leah on the offbeat. - New York : Balzer + Bray, (c)2018
ISBN 9789463491235
PPN 417157134
Thematrefwoord Biseksuele vrouwen ; Identiteit ; Schoolleven ; Verliefdheid ; Lhbti
Taal Nederlands