Baby's allereerste schuif en kijk
Boek

Baby's allereerste schuif en kijk nacht ([2018])/ illustraties: Stella Baggott, vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

De dieren in de stad gaan slapen als de sterren aan de hemel verschijnen. Maar andere dieren worden juist wakker, zoals de dassen en de vleermuis. En kun je voelen hoe het vuurvliegje vliegt? Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties, met voelelementen en schuifjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen, vierkante uitgave met voel- en schuifelementen rond het thema 'het donker'. We zien een sterrenhemel met daaronder huizen met verlichte raampjes waarachter dierfiguurtjes zich klaar maken om te gaan slapen. Met een schuifje gaan de gordijnen dicht en verschijnen de sterren, of beweegt een jong van de dassenfamilie die juist ontwaakt in een donker bos, wordt een vleermuis actief, enz. Op de laatste plaat wordt een pandabeertje toegedekt en gaat met een schuifje het lampje uit en het gordijntje dicht. De uitgave is stevig uitgevoerd en gemakkelijk te hanteren voor kleine handjes. Behalve het schuiven zijn ook met een vingertje uitsparingen te volgen, zoals de baan van een vuurvliegje. Ondanks het nachtelijke thema hebben de egale, contourloze illustraties over steeds twee pagina's sprekende kleuren; zij beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Bruikbaar boekje met een thema dat toewerkt naar het slapengaan. In vergelijkbare uitvoering (maar zonder bewegende delen) verscheen ook 'Baby's allereerste speelboekje : Woordjes over het lichaam'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474951470

Titel Baby's allereerste schuif en kijk : nacht
Uniforme titel Nacht
Auteur Stella Baggott
Secundaire auteur Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2018]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Baby's very first first slide and see : night time. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2018
ISBN 9781474951470
PPN 418128065
Thematrefwoord Nacht ; Slapengaan ; Beweegbare boeken ; Voelboeken
Taal Nederlands