Baby's allereerste speelboekje
Boek

Baby's allereerste speelboekje woordjes over het lichaam ([2018])/ illustraties: Stella Baggott

Kun jij aanwijzen waar je hoofd zit, en je arm en je voet? Waar luistert panda naar en wat voelt zo heerlijk zacht? En weet je waarom aapje bang is, en meneer beer zo boos? Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties, met voelelementen en kijkgaten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

In dit kleine, vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken leren steeds terugkerende dierenfiguurtjes kleine lezers alles over het lichaam. De eerste twee spreads gaan over lichaamsdelen, daarna volgen bewegingen en andere activiteiten (springen, verstoppen, tekenen), het gebruik van de zintuigen en tot slot emoties en andere gesteldheden als koud, warm en slaperig. Op een van de pagina's staan de woorden in speelse zwarte letters met losse afbeeldingen van alle dieren erbij, meestal in rijtjes. Poes ruikt bijvoorbeeld aan bloemen en panda hoort vogeltjes fluiten. De tegenoverliggende pagina toont alle dieren en hun lichaamsdelen of activiteiten nog eens, maar dan als onderdeel van een paginavullende tekening en voorzien van korte woordjes als 'snuffel' en 'tjilp'. Het felle kleurgebruik zorgt voor een vrolijk geheel. In elke rechterpagina zit een doorkijkje naar de volgende pagina, en verder zijn er veel uitsparingen die voor voelbaar reliëf zorgen. Een uitdaging voor baby's en dreumesen om hun eigen zintuigen te gebruiken. In vergelijkbare opzet, maar dan met schuifbare delen verscheen ook 'Baby's allereerste schuif- en kijk : Nacht'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474951449

Titel Baby's allereerste speelboekje : woordjes over het lichaam
Uniforme titel Woordjes over het lichaam
Auteur Stella Baggott
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2018]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Baby's very first play book : body words. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2018
ISBN 9781474951449
PPN 418022445
Thematrefwoord Lichaamsdelen ; Emoties ; Voelboeken
Taal Nederlands