Een hond met leuke oren
Boek

Een hond met leuke oren met Charlie en Lola ([2018])/ Lauren Child, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Charlies zusje Lola praat alleen nog maar over honden. Van papa en mama mag Lola een huisdier uitzoeken, maar absoluut geen hond. Toch blijft Lola nadenken en praten over wat voor hond ze gaat kiezen. Prentenboek met kleurrijke illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie's zusje Lola wil graag een hond, maar hun ouders vinden dat niet goed. Mama stelt voor om een konijn te kopen. Ondertussen fantaseert Lola lekker door over haar ideale hond: hij moet bruin zijn en hij moet leuke oren en een pluizige staart hebben. Ook moet hij een wiebelneus hebben die goed kan snuffelen. In het weekend gaan Lola en papa naar de dierenwinkel. Zou Lola dan eindelijk een hondje mogen uitzoeken? Een humoristisch verhaal over een eigenwijs, grappig meisje dat dolgraag een hondje wil hebben. De manier waarop Charlie en Lola bespreken wat voor hond het moet worden is soms hilarisch. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Grote broer Charlie vertelt het verhaal vanuit de ik-vorm, veelal in de vorm van dialogen. We zien vaak zinnen die beginnen met: 'Ik zeg:..' of 'Mama vraagt:...'. Het lettertype is groot. Soms verspringen woorden of zinsdelen en/of zijn ze extra vet of royaal gedrukt. Het verhaal is rijkelijk geïllustreerd met vrolijke tekeningen die veelal twee pagina's beslaan. Door het gebruik van verschillende technieken, bonte patronen en de felle kleuren zijn de illustraties zeer levendig. Een leuk prentenboek. Over Charlie en Lola verschenen al veel prenten- en leesboeken en ook een animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316458

Titel Een hond met leuke oren : met Charlie en Lola
Auteur Lauren Child
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: A dog with nice ears. - The Watts Publishing Group, 2017
ISBN 9789048316458
PPN 416972454
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Huisdieren ; Wensdromen
Taal Nederlands