Jolientje fantast
Boek

Jolientje fantast 30 pittige en vrolijke voorleesverhaaltjes (maart 2018)/ Ed Franck, met illustraties van Marlies Van Dijck

Dertig korte verhalen en enkele gedichtjes over Jolientje (5), die altijd vol avontuurlijke en gekke plannetjes zit. Haar tweelingbroer Jelle is voorzichtiger, maar Jolientje neemt hem graag op sleeptouw. Haar grappige buurman Poppenman doet met hen mee. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De 5-jarige Jolientje zit vol avontuurlijke en gekke plannetjes. Zo probeert ze zichzelf te laten groeien door op de composthoop te gaan staan, besluit ze in het tuinhuisje te gaan wonen en gaat ze op verdwaalsafari. Daarbij neemt ze haar tweelingbroer Jelle graag op sleeptouw, die niet altijd is opgewassen tegen haar enthousiasme. Haar poppenkast spelende buurman speelt haar spelletjes graag mee, en remt haar soms af als dat nodig is. De dertig vrolijke voorleesverhalen in deze bundel worden afgewisseld met gedichtjes, die niet allemaal even sterk zijn en soms wat oubollig van toon. Met zorg vormgegeven voorleesbundel, met prachtige, dromerige illustraties in zachte kleuren. Illustrator Marlies van Dijck weet de fantasieën van Jolientje levendig te verbeelden. De Vlaamse auteur schreef sinds de jaren tachtig meer dan zeventig boeken voor kinderen van diverse leeftijden, in verschillende genres. Gezellige, dicht-bij-huis-verhalen over een ondernemend en fantasierijk meisje en haar bedaarde tweelingbroer. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461317995 | 141 pagina's

Titel Jolientje fantast : 30 pittige en vrolijke voorleesverhaaltjes
Auteur Ed Franck
Secundaire auteur Marlies Van Dijck
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, maart 2018
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789461317995
PPN 418012474
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Tweelingen ; Fantasie
Taal Nederlands