Wie verstopt zich daar bij de rivier?
Boek

Wie verstopt zich daar bij de rivier? met meer dan 20 flapjes om achter te gluren! (2018)/ Katharine McEwen, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Overal bij de rivier hebben zich dieren verstopt. En ook in het water leven allerlei dieren, zoals de baars, de snoek en slakken. En wie bouwt een huis van takken aan de waterkant? Kijk maar achter de flapjes! Hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties, dierenweetjes en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Stevig kartonnen prentenboekje met flapjes en twee afgeronde hoeken over levende wezens in en op het water. In vijf fraai gekleurde, maar nogal drukke, onoverzichtelijke spreads met paginavullende illustraties van rivierenlandschappen zijn allerlei dieren te zien of verstopt achter flapjes te vinden. De flapjes, één tot drie per pagina, zijn uitgevoerd in dunner karton en in vorm uitgesneden. Onder meer een reiger, ijsvogel, eenden, kikkers en vissen zijn op de eerste dubbele pagina herkenbaar. De volgende plaat over dieren onder water lijkt meer op een bos, met grote en kleine vissen: snoek, baars, voorn, en slakken. Bij een bergbeek met rotsen zijn beren en zalmen te zien, maar ook een hermelijn. Op de plaat met de rivier bij avond zijn bevers te zien en in de nacht zijn de otters en de kikkers nog wakker. Op de binnenkant van de flapjes staat extra informatie en de naam van het dier. De onderlinge verhoudingen van de dieren kloppen niet altijd, maar ze zijn wel herkenbaar afgebeeld. Het kijken achter de flapjes zal de aandacht van jonge kinderen kunnen vasthouden; de weetjes op de flapjes lijken bedoeld voor een wat oudere doelgroep. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025769338

Titel Wie verstopt zich daar bij de rivier? : met meer dan 20 flapjes om achter te gluren!
Auteur Katharine McEwen
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2018
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Who's hiding on the river. - Londen : Nosy Crow Ltd., (c)2018
ISBN 9789025769338
PPN 416840450
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Rivieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands