Meneer Kat en het meisje
Boek

Meneer Kat en het meisje ([2018])/ Wang Yuwei

Op een winterse dag ontdekt Meneer Kat onder een herfstblad een klein, mysterieus meisje. Hij neemt haar mee naar huis en ze krijgen een bijzondere band. Meneer Kat schildert haar heel vaak. Maar kan het meisje wel bij hem blijven? Prentenboek met ingetogen kleurenillustraties en filosofische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 31/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters WANG

Recensie

Meneer Kat wandelt op een winterse dag buiten en vindt dan onder een groen blad een klein, slapend meisje dat hij mee naar huis neemt. Daar warmt het meisje op en samen maken ze wandelingen door de sneeuw. Overal waar het meisje loopt verschijnen bloemen in de sneeuw, waarvan meneer Kat mooie schilderijen maakt. Een plant die het meisje per ongeluk laat omvallen groeit opeens geheimzinnig hard en krijgt bloemen. Op een dag is het meisje verdwenen en breekt de lente aan. Een poëtisch, enigszins filosofisch prentenboek over een bijzondere vriendschap en over emoties. Zoals in de encyclopedie die meneer Kat raadpleegt staat, is de levensduur van het meisje 'één winter' (en hoopt hij aan het slot dat hij volgende winter haar misschien toch weer onder een groen blad zal vinden). De schitterende illustraties, waarin vrij gespeeld wordt met perspectief en met een ingetogen kleurgebruik dat helemaal past bij de sfeer van het verhaal, geven het een extra dimensies. De illustraties geven de emoties van meneer kat en het meisje op een invoelbare wijze weer. Winnaar Key Colours Illustrator's Award 2017. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832624

Titel Meneer Kat en het meisje
Auteur Wang Yuwei
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Chinees - Winnaar van de Key Colours Illustrator's Award 2017 - Oorspronkelijke Chineese uitgave: Beijing : Beijing United Publishing Co. Ltd, (c)2018
ISBN 9789044832624
PPN 418043361
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Vriendschap ; Afscheid ; Schilders
Taal Nederlands