Ik leer paardrijden
Boek

Ik leer paardrijden ([2018])/ Ute Ochsenbauer, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Yvonne van 't Hul-Aalders

Praktisch overzicht van wat er allemaal bij komt kijken als je gaat paardrijden. Hoe begroet je een paard, waar let je op tijdens de verzorging, hoe kan ik met een paard aan de hand oefenen? Met handige tips en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Origineel, praktisch handboek over paardrijden, ingedeeld in drie hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over de omgang met en verzorging van een paard of pony, waarbij er veel aandacht is voor het harmonieuze samenspel tussen mens en dier. Daarna volgt het hoofdstuk 'Grondwerk' met allerlei oefeningen die je met paarden kunt doen zonder ze te berijden. Het laatste en grootste hoofdstuk gaat over leren paardrijden. Ook hier weer veel aandacht voor contact leggen met het paard waarbij de zit, de handen, de benen plus rijtechnische tips aan de orde komen. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in verschillende onderwerpen die op twee naast elkaar liggende pagina's worden behandeld. Een groot aantal kleurenfoto's van kinderen in actie, met bijschriften, illustreren de tekst. Daarnaast staan tips gedrukt op een soort notitieblaadjes. De samenhang van tekst, tips, foto's en bijschriften is goed. De auteur van dit in persoonlijke stijl geschreven boek is zelf rijinstructrice. De schrijfstijl is niet speciaal eenvoudig, maar de gedoseerde tekst is goed te lezen door kinderen vanaf bovenbouw basisschool. Bevat achterin een alfabetisch register. Deze kwalitatief hoge uitgave biedt (jonge) ruiters originele invalshoeken voor de omgang met paarden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044750799 | 120 pagina's

Titel Ik leer paardrijden
Auteur Ute Ochsenbauer
Secundaire auteur Yvonne van 't Hul-Aalders ; Horst Streitferdt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 120 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie In colofon: Met meer dan 400 foto's van Horst Streitferdt/Kosmos en twee foto's van Gudrun Braun (bladzijde 17 midden, 112 rechtsboven), met 34 illustraties van Esther von Hacht - Met register - Vertaling van: Mein großes Buch vom reiten lernen. - Stuttgart : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co., (c)2011 - Oorspronkelijke Nederlandse titel: Mijn grote boek over paardrijden. - Aartselaar ; [Oosterhout] : Deltas, (c)2012
ISBN 9789044750799
PPN 417139950
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardrijden ; Ponyrijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardrijden