Barbie
DVD

Barbie dolfijnen magie ([2018])/ directed by Conrad Helten

Barbie en haar zussen zijn op vakantie op een tropisch eiland. Ze ontdekken dat iemand dolfijnen wil vangen en verkopen aan circussen. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

3D-animatie-avontuur uit 2018 waarin Barbie zelf de hoofdpersoon is. Samen met haar zusjes Skipper, Stacie en Chelsea en hun puppies bezoekt ze Ken, die stage loopt bij een instituut voor zeeonderzoek op een tropisch vakantie-eiland. In het instituut wordt een zeldzame smaragdgroene dolfijn gevangen gehouden en de meisjes ontdekken dat het hoofd van het instituut slechte plannen heeft: ze wil dolfijnen vangen en verkopen aan dierenshows. Barbie ontmoet het geheimzinnige meisje Isla, die een zeemeermin blijkt te zijn en samen zetten ze alles op alles om de dolfijnen te redden. Barbara Shulgasser-Parker (commonsensemedia.org) schrijft dat het verhaal onrealistisch is: de meisjes gaan zonder ouders op vakantie, duiken op een gevaarlijke manier met een snorkel en hebben perfecte figuurtjes. Maar zij geeft drie sterren voor een 'lief en zoet' verhaal met een mooie boodschap over het belang van het beschermen van zeedieren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Meerdere talen | 5053083159405

Titel Barbie : dolfijnen magie
Uniforme titel Dolfijnen magie Barbie: dolphin magic
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Conrad Helten
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video's (ongeveer 61 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Vijf talen gesproken waaronder Nederlands, ondertiteld in Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Mattel Creations, (c)2017 - Oorspronkelijke titel: Barbie
ISBN 5053083159405
PPN 418839182
Genre dierenleven - avonturenroman
Thematrefwoord Dierenbescherming ; Dolfijnen
Taal Meerdere talen