De dood bedriegt in Napels
Boek

De dood bedriegt in Napels (2018)/ Maurizio De Giovanni, vertaling [uit het Italiaans]: Irene Goes

Wanneer in 1931 een tarotlegster in Napels wordt vermoord, gaan de mysterieuze commissaris Ricciardi en zijn assistent Maione op onderzoek uit en laten zich er ondankt politieke druk niet van weerhouden om de dader te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

In 1931 wordt in Napels een oude tarotlegster vermoord. Commissaris Ricciardi en zijn assistent Maione moeten helderheid in de zaak zien te krijgen. Ricciardi heeft ijskoude groene ogen waarmee hij dwars door de mensen heen lijkt te kijken, lak aan de gezagsverhoudingen en als speciale eigenschap dat hij beelden ziet van doden die op niet-natuurlijke wijze zijn gestorven. Zijn zwakke punt is zijn liefde voor zijn overbuurvrouw, die hij zelfs niet durft aan te spreken. Het onderzoek van de moord geeft een caleidoscopische weergave van de bevolking van Napels. Veel van diens inwoners hebben zich bij het najagen van hun dromen uitgeleverd aan de kaartlegster en zijn door haar opgelicht, maar de uiteindelijke dader blijkt toch van een ander slag te zijn. Ook in dit tweede*, geslaagde deel van de Napolitaanse thrillers van Maurizio de Giovanni (1958) is de intrige niet zo belangrijk, maar wel de steeds scherpere tekening van de commissaris en zijn adjudant en van een vooroorlogs Napels onder het bewind van Mussolini.

Specificaties

Nederlands | 9789401609241 | 318 pagina's

Titel De dood bedriegt in Napels
Auteur Maurizio De Giovanni
Secundaire auteur Irene Goes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2018
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: La condanna del sangue : la primavera del commissario Ricciardi. - Torino : Giulio Einaudi editore, (c)2012
ISBN 9789401609241
PPN 419040471
Genre thriller
Taal Nederlands