Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oceaan en hemel
Boek

Oceaan en hemel (2018)/ The Fan Brothers, vertaald [uit het Engels] door Rindert Kromhout

Max mist zijn opa en de verhalen die hij altijd vertelde over een bijzondere plek. Finn besluit een boot te bouwen en op zoek te gaan naar die plek: daar waar de oceaan de hemel raakt. Het wordt een magisch avontuur vol bijzondere plekken en wezens. Oblong prentenboek met gedetailleerde, dromerige tekeningen en poetische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Finn mist zijn opa, die hem verhalen vertelde over de plek waar de oceaan de hemel raakt. Op de dag dat opa negentig zou zijn geworden, bouwt Finn een boot. Hij valt in slaap en schrikt dan plots wakker, dobberend op zee. Dat is het begin van een bijzondere reis, vol fantastische wezens. Samen gaan ze op zoek naar de magische plek uit opa's verhalen. De prachtige, filmachtige illustraties hebben een dromerige sfeer: vol vliegende schepen, draken en luchtballonnen tot zwevende kwallen, reusachtige schelpen en de beeldvullende walvis. De schrijvende en illustrerende broers gebruiken veel vergrijsde blauw-, grijs- en geeltinten, die bijdragen aan de geheimzinnige sfeer. Het boek heeft woorden en beelden die je raken, al vanaf de eerste pagina: 'Finn woonde bij de zee en de zee woonde bij hem'. Een verhaal dat op meerdere niveaus kan worden gelezen, en elke laag is even betekenisvol. Mooi vertaald door Rindert Kromhout. Eerder verschenen van The Fan Brothers 'De tuinman van de nacht' (Vlag en Wimpel Penseeljury 2017) en 'De reis van Vos'*. Prachtig vormgegeven prentenboek voor iets oudere lezers, over universele thema's van familie, verdriet en gemis, met een troostende boodschap. Oblong formaat. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025875268

Titel Oceaan en hemel
Auteur Terry Fan
Secundaire auteur Eric Fan ; Rindert Kromhout
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2018
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie The Fan Brothers zijn Eric en Terry Fan - Oorspronkelijke Engelstalige uitgave: New York : Simon & Schuster Books for Young Readers, (c)2018
ISBN 9789025875268
PPN 417099045
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Rouwproces ; Fantasiewezens ; Zeedieren ; Dromen
Taal Nederlands