Koken is leuk!
Boek

Koken is leuk! meer dan 50 stap-voor-stap recepten voor de jonge chef-kok ([2018])/ vertaling [uit het Engels]: Aimée Warmerdam, senior editor James Mitchem ; photographer Dave King

Heb je al wat ervaring met koken? Dan kun je meteen aan de slag met deze recepten voor bv. lunchwraps, tussendoortjes, pastasaus en smoothies. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Recensie

Kinderen die graag koken en al wat ervaring hebben, kunnen met dit kookboek heel wat lekkere dingen maken. Er zijn recepten voor hapjes, voor maaltijden, vleesgerechten en om te trakteren. Voorin keukenregels voor hygiëne en veiligheid. Voor dit laatste is bij recepten die hulp/toezicht van een oudere vragen een rood driehoekje met een uitroepteken geplaatst. Er is ook uitleg over de recepten en wat je nodig hebt in de keuken. Bij elk recept een gerechtfoto en drie tot zes werkfoto's die de handelingen illustreren. Bij de ingrediëntenopgave staan fotootjes van de ingrediënten, daaronder de hoeveelheid, soms ook de vorm: fijngehakt, in reepjes gesneden. De recepten zijn niet moeilijk, maar hadden wel wat duidelijker gesteld kunnen worden; zo staan er bij de 'Handige tips' achterin basisbereidingen als rijst koken, bouillon maken, deeg kneden waarnaar in de recepten niet verwezen wordt. Achterin ook summiere uitleg van keukentermen en twee conversietabellen voor vaste en vloeibare stoffen in zowel Britse (vanwege vertaling) als metrieke maten. Vrolijke vormgeving. Alfabetisch register op ingrediënt en gerecht. Het zijn populaire recepten, maar meer informatie en duidelijker uitleg was beter geweest. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020691672 | 128 pagina's

Titel Koken is leuk! : meer dan 50 stap-voor-stap recepten voor de jonge chef-kok
Secundaire auteur Aimée Warmerdam ; James Mitchem ; Dave King
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2018]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Cooking step by step. - London : Dorling Kindersley Limited, 2018
ISBN 9789020691672
PPN 417074263
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken