De onsterfelijke nachtegalen
Boek

De onsterfelijke nachtegalen natuurdagboek ([2018])/ Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort, redactie: Willem Goedhart en Astrid Werumeus Buning

Boswachter/wetenschapper Aaldrik op het zand in Drenthe en kunstenaar/pastoraal medewerker Barbara op de klei in Groningen schrijven elkaar maandelijks brieven over hun natuurbeleving in de hoop dat er een gezamenlijk verhaal ontstaat, gescheiden in ruimte, verbonden door tijd en seizoenen.

Recensie

Boswachter/wetenschapper Aaldrik op het zand in Drenthe en kunstenaar/pastoraal medewerker Barbara op de klei in Groningen schrijven elkaar maandelijks brieven over hun natuurbeleving in de hoop dat er een gezamenlijk verhaal ontstaat, gescheiden in ruimte, verbonden door tijd en seizoenen. Aaldriks belevingen gaan o.a. over dassenburchten, beverkeutels, in de stad broedende slechtvalken, merels, maar ook over vergaderingen en een fietstocht in Italië. Barbara heeft veel aandacht voor licht, de vogels en andere dieren, een haasje, een ree, rondom haar huis, en haar stenenverzameling. Ze kijkt soms 'door de ogen van haar kleinkinderen'. De brieven zijn soms kabbelend, maar er zijn ook verrassende natuurobservaties en het wordt soms filosofisch. Aaldrik concludeert na een jaar dat hij geen nieuwe inzichten heeft gekregen, maar dat buiten zijn en het erover schrijven een dagelijkse en onmisbare bron van geluk is. Barbara ziet twee sporen: het voorbereidde en het toeval. Een boek om er elke maand even bij te pakken voor de natuurobservaties. Met enkele voetnoten en een verantwoording. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789492190451 | 223 pagina's

Titel De onsterfelijke nachtegalen : natuurdagboek
Auteur Aaldrik Pot
Secundaire auteur Barbara de Beaufort ; Willem Goedhart
Type materiaal Boek
Uitgave [Groningen] : Uitgeverij Kleine Uil, [2018]
Overige gegevens 223 pagina's - 21 cm
ISBN 9789492190451
PPN 411248324
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven; Dagboeken
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven