De kracht van het moment
Boek

De kracht van het moment waarom bepaalde ervaringen een buitengewone impact hebben ([2018])/ Chip Heath & Dan Heath, vertaling [uit het Engels] Tijmen Roozenboom

Adviezen met voorbeelden voor leerkrachten en mensen in een zakelijke omgeving om de dagelijkse routine te doorbreken en zo grootse momenten voor zichzelf en anderen te creeren.

Recensie

Uitstijgen boven het alledaagse door betekenisvolle momenten te creëren die een grote impact kunnen hebben op jouw leven en dat van anderen. Dat gegeven vormt de kern. Niet afwachten, maar uit je comfortzone stappen, de mogelijkheden tot verandering aangrijpen en je potentieel benutten. Liftmomenten die de routine ontstijgen, leiden tot momenten van inzicht, trots en ten slotte verbondenheid. Meer voldoening en zingeving zijn het resultaat. Het is hier en daar te vergelijken met het omdenken zoals Berthold Gunster dat propageert. Dit gegeven wordt uitgewerkt aan de hand van vele voorbeelden, voornamelijk uit het onderwijs, bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Het is wennen aan de wat chaotische indeling, het gebruik van een overvloed aan namen en plaatsen, en ook aan de typisch Amerikaanse voorbeelden. Maar als geheel is het boek enthousiasmerend en nodigt het uit tot zelfonderzoek en in het verlengde daarvan tot innovatieve en verrassende acties, die veel in gang kunnen zetten. Tussen de hoofdstukken staan steeds - heel steunend - beknopte samenvattingen. Met eindnoten waarin onder meer literatuurverwijzingen zitten, en een register. Vooral bestemd voor leerkrachten en managers. De broers Heath schreven onder andere ook het succesvolle 'Switch'* en 'De plakfactor'**.

Specificaties

Nederlands | 9789400509818 | 285 pagina's

Titel De kracht van het moment : waarom bepaalde ervaringen een buitengewone impact hebben
Auteur Chip Heath
Secundaire auteur Dan Heath ; Tijmen Roozenboom
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Lev., [2018]
Overige gegevens 285 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The power of moments. - (c)2017
ISBN 9789400509818
PPN 413377520
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst