Basisboek bedrijfskunde
Boek

Basisboek bedrijfskunde een inleiding in management en ondernemerschap (2018)/ Sytse Douma, Stijn van den Hoogen

SAMENVATTING: "Basisboek bedrijfskunde is een zeer toegankelijke inleiding voor iedere student die later in een organisatie gaat werken. Doel van de methode is de lezer een overzicht te geven van de belangrijkste basisbegrippen en inzichten van de bedrijfskunde. Nieuw in de vierde druk is: ·Meer aandacht voor de kenmerken van het vak bedrijfskunde als zelfstandige discipline, ·Focus op de theorieen die momenteel actueel en relevant zijn voor hbo-studenten, ·Een nieuw hoofdstuk gewijd aan human resource management en meer aandacht aan organisaties die in de non-profitsector opereren."Inleidend studieboek op hbo-niveau.

Aanwezigheid

Recensie

Een basisboek bedrijfskunde voor studenten in hbo-studies die een bedrijfskundig vak studeren waarin dit boek gebruikt wordt. Het boek pretendeert een inleiding te zijn in management en ondernemerschap. Het behandelt de bedrijfskundige aspecten zoals: strategie, management en organisatie, marketing, operations, human resource management, financieel management en informatiemanagement. Elk onderwerp heeft zijn eigen inleiding, kernonderwerpen en samenvatting. In deze vierde druk is meer aandacht voor bedrjfskunde als zelfstandige discipline en voor actuele theorieën, evenals voor non-profitorganisaties; een nieuw hoofdstuk behandelt human resource management. Bij het boek hoort een website waarop per hoofdstuk oefentoetsen staan en een begrippentrainer om de terminologie en definities meester te worden. De eerste auteur is voormalig hoogleraar ondernemingsstrategie en de tweede is docent aan Fontys Hogeschool in marketing en ondernemerschap en lector Business Entrepreneurship.

Specificaties

Nederlands | 9789024407460 | 352 pagina's

Titel Basisboek bedrijfskunde : een inleiding in management en ondernemerschap
Auteur Sytse Douma
Secundaire auteur Stijn van den Hoogen
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : Boom, 2018
Overige gegevens 352 pagina's - 24 cm
Annotatie <i>1) Wat is bedrijfskunde? 2) Stategie 3) Management en organisatie 4) Marktingmanagement 5) Operations management 6) Human resource management 7) Financieel management 8) Informatiemanagement 9) Bedrijfskunde in de praktijk - 1e druk: Schoonhoven : Academic Service, Economie en Bedrijfskunde, 1996 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789024407460
PPN 412988151
Rubriekscode 366
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedrijfskunde
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Bedrijfskunde