Dyslexie en touwtjespringen
Boek

Dyslexie en touwtjespringen praktisch hulpboek voor ouders van kinderen die lezen lastig vinden (2018)/ Marijke van Vuure, redactie Vitataal tekst & redactie ; foto's Marja Zevering

Praktische informatie, tips en oefeningen om kinderen te helpen als ze problemen hebben met lezen. Met ervaringsverhalen. Voor opvoeders van kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijfster, een oud-leerkracht, heeft op grond van haar ervaring zelf een eigen methode ontwikkeld om kinderen met leesproblemen te leren lezen. Ze geeft in het eerste hoofdstuk weer hoe volgens haar de hersenen werken als je leest. In het volgende hoofdstuk werkt ze haar theorie verder uit en legt ze een verband tussen motoriek en lezen. Daarna legt ze haar behandelmethode uit en kan elke ouder met zijn/haar kind aan de slag. In het boek zijn vele foto's en tekeningen in kleur te vinden. Ook wordt er gebruikgemaakt van gekleurde bladzijden voor voorbeeldverhalen uit de praktijk. Achter in het boek is oefenmateriaal te vinden, alles zelf bedacht door de auteur. De schrijfster heeft vijftien jaar voor de klas gestaan. Ze heeft ruim twintig jaar een eigen praktijk en is oprichtster van instituut 'O, zo', een instelling die hulp biedt aan ouders en kinderen die te maken hebben met leesproblemen. Voor opvoeders van kinderen van ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460150388 | 239 pagina's

Titel Dyslexie en touwtjespringen : praktisch hulpboek voor ouders van kinderen die lezen lastig vinden
Uniforme titel Dyslexie en touwtje springen
Auteur Marijke van Vuure
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Marja Zevering
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, 2018
Overige gegevens 239 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Omslagtitel: Dyslexie en touwtje springen - 1e druk: (c)2011 - Met literatuuropgave
ISBN 9789460150388
PPN 418142173
Rubriekscode 464.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moeilijk lezende kinderen; Motoriek; Oefeningen ; Moeilijk lezende kinderen; Oefeningen ; Dyslexie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Dyslexie