Het veilige huis
Dwarsligger

Het veilige huis (juni 2018)/ Nicci French, vertaald [uit het Engels] door Gideon den Tex

Wanneer een vrouwelijke psychiater de getraumatiseerde dochter van een vermoord echtpaar in huis neemt, beseft ze niet in welk wespennest ze zich steekt.

Aanwezigheid

Recensie

Stamford, Essex. Op verzoek van de politie neemt traumaspecialist dr. Sam Laschen Finn Mackenzie in huis, om haar te begeleiden. Haar ouders zijn n.l. wreed vermoord en zijzelf is daarbij ook gewond geraakt. Aangezien Mackenzie president-directeur was van een farmaceutische fabriek, worden dierenrechtenterroristen van de moord verdacht. Deze Finn vertoont na enige tijd opmerkelijke vooruitgang. Maar dan blijkt ze verdwenen te zijn met Sams minnaar, Danny, en worden ze later aangetroffen in een uitgebrande auto. Sam gelooft niet meer in de theorie van de dierenrechtenterroristen en gaat zelf op onderzoek uit. Enerzijds een sfeervol, warm, intiem verhaal dat voortreffelijk de relatie moeder (Sam) - dochter (Elsie) weergeeft; anderzijds een politieroman die de harde werkelijkheid van de moorden beschrijft en spanning geeft. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049806538 | 635 pagina's

Titel Het veilige huis
Auteur Nicci French
Secundaire auteur Gideon den Tex
Type materiaal Dwarsligger
Editie Drieënzestigste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, juni 2018
Overige gegevens 635 pagina's - 12 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 1998 - Vertaling van: The safe house. - London : Joseph, 1998
ISBN 9789049806538
PPN 418769265
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 534
Uitgeleend