Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Het schaduwspel
Dwarsligger

Het schaduwspel ([2018])/ Simone van der Vlugt

De echtgenote van Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal van Batavia, beschrijft haar zeereis naar Batavia en het leven daar, waar ze geconfronteerd wordt met hitte en slavernij en een wrede kant van haar toegewijde echtgenoot.

Aanwezigheid

Recensie

Amsterdam, 1623: Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal van Batavia, vraagt Eva Ment ten huwelijk. Na een barre winter (kleine ijstijd) vertrekt het getrouwde stel naar Batavia, met pasgeboren Geertruyt, moeder Sophia, broer Gerrit en zus Lysbet. Na een zware zeereis met storm en windstilte, scheurbuik en doden komen ze er aan. Eva wordt geconfronteerd met hitte en slavernij. Zij leert een harde en wrede kant van haar toegewijde echtgenoot kennen. Na een onrechtvaardig doodvonnis lijkt de kloof niet meer te dichten. Na veel verdriet en verlies keert ze in 1630 terug naar Amsterdam. Een nauwkeurig op feiten gebaseerde historische roman met fictief ingekleurde personages. De auteur (1966) geeft de historie van binnen en buiten goed weer, met een sociale context en een kennismaking met het literaire leven van die tijd. Zo komt de lezer Vondel tegen in de Warmoesstraat. De titel verwijst naar de Indische wajangpoppen, een poppenspel met silhouetten en is tegelijk een metafoor voor het leven van Coen. Met nawoord en een verantwoording van bronnen. In een toegankelijke stijl geschreven. De schrijfster is in eerste instantie bekend van literaire thrillers en historische jeugdromans, nu ook voor volwassenen. Een bijzondere historische roman, een must en een verrijking. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049806552 | 491 pagina's

Titel Het schaduwspel
Auteur Simone van der Vlugt
Type materiaal Dwarsligger
Editie [Tweede druk];
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger, [2018]
Overige gegevens 491 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze Dwarsligger is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk: Amsterdam : Ambo|Anthos, 2018 - Met literatuuropgave
ISBN 9789049806552
PPN 418851719
Genre historische roman
Thematrefwoord Coen, Jan Pieterszoon ; Batavia; 17e eeuw ; Amsterdam; 17e eeuw ; VOC
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 543
Uitgeleend