De Kameleon
DVD

De Kameleon ([2018])/ regie: Steven de Jong, Hans Scheepmaker

De koning zal een bezoek brengen aan het Friese dorp Lenten waar de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer woont. Ze zien een vreemdeling die niet veel goeds van plan lijkt. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Twaalfdelige televisieserie naar de boeken van Hotze de Roos, geregisseerd door Steven de Jong die in 2003 en 2005 twee bioscoopfilms maakte over 'De Kameleon'. Het dorp Lenten waar de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer woont, is druk bezig met de voorbereiding van het bezoek van koning Willem-Alexander die het beroemde 'Woudagemaal' wil bewonderen. De jongens zien dat er een geheimzinnige meneer (Bas Muijs) in het hotel logeert, die teveel interesse toont in het gemaal en niet veel goeds van plan lijkt. Intussen krijgen ze ook te maken met een vluchtelingengezin dat bedreigd wordt met uitzetting en maken ze zich zorgen over hun erg vergeetachtige oma, maar ze hebben ook nog tijd voor buiten spelen, kattenkwaad en hard varen met hun boot. Het uiterlijk van de tweeling is enigszins gemoderniseerd: geen petjes, geen klompen, wel blauwe overalls. De Jong speelt weer de rol van vader Klinkhamer, naast onder meer Meriyem Manders (burgemeester), Michiel Kerbosch (agent Zwart), Dominique van Vliet (Mem Klinkhamer), Cas Jansen (Gerben Zonderland) en Hakim Traïdia (meneer Tekeste). De serie is opgenomen in onder meer Sneek, Lemmer (Woudagemaal) en Terhorne. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983968639

Titel De Kameleon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steven de Jong ; Hans Scheepmaker ; Scott Huisman ; Duke Huisman ; Dieuwertje Blok ; Hotze de Roos
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 2 dvd-video's (12 × 25 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Scott Huisman, Duke Huisman, Dieuwertje Blok, Aart Staartjes. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op boeken van Hotze de Roos - Videoversie van de televisieserie voor KRO-NCRV: Nederland : Kikameleon TV Producties, (c)2018
ISBN 8711983968639
PPN 418850445
Thematrefwoord Tweelingen ; Dorpsleven ; Friesland
Taal Nederlands