Geheimen van de Tovertuin
Boek

Geheimen van de Tovertuin lees-, kijk- en ontdekboek (2018)/ Guusje Nederhorst, tekst, illustraties en vormgeving: The Dreamchaser Studios

De vriendjes Woezel en Pip ontdekken van alles over de natuur. Groot prentenboek met zoekplaten en weetjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek over de hondjes Woezel en Pip bevat geen doorlopend verhaal, maar bestaat uit zes zoekplaten. Bij iedere zoekplaat staat in een paar zinnen een kort introducerend stukje tekst. Daaronder staan zes vragen die aanleiding geven om extra goed naar de tekening te kijken. De thema's die aan bod komen zijn 'natuur', 'schutkleuren', 'het weer', 'onder de grond', 'sporen'en 'nachtdieren'. Na iedere zoekplaat volgt een pagina met feitjes die gaan over het thema van de vorige pagina. Door middel van kleine illustraties en korte stukjes tekst wordt in een paar zinnen natuurkundige feitjes uitgelegd. De informatie sluit aan bij de belevingswereld van kleuters. Op deze pagina staan ook de antwoorden op de vragen die bij de zoekplaat gesteld zijn. De illustraties bevatten heldere kleuren in combinatie met pastelkleuren. De zoekplaat nodigt uit om de tekeningen goed bekijken. De tekeningen staan vol vrolijke details rondom de personages Woezel en Pip en hun vriendjes. Hoewel Woezel en Pip vooral leuk zijn voor peuters, zijn de feitjes uit de tekst vooral gericht op kleuters. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025874605 | 26 pagina's

Titel Geheimen van de Tovertuin : lees-, kijk- en ontdekboek
Instelling /The Dreamchaser Studios, Amsterdam
Secundaire auteur Guusje Nederhorst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Leopold, 2018
Overige gegevens 26 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst
ISBN 9789025874605
PPN 413353451
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur; Zoekboeken
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst