Dierenatlas
Boek

Dierenatlas (juli 2018)/ geschreven door Rona Skene, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Richard Borgman

Reis mee naar verschillende werelddelen en leefgebieden en bekijk welke (lego)dieren er voorkomen. Je kunt ze dan zelf met legostenen namaken. Met kleurenillustraties van legodieren. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De afgelopen jaren verschenen al vele boeken met, ook thematische, overzichten van en mogelijkheden met legostenen. Deze kleurrijke uitgave nodigt de lezer uit om mee te reizen door het grote, aardse dierenrijk van Lego. Gestart wordt met een uitleg over 'handige steentjes' en over de basis van het bouwen. Daarna gaat de leerzame reis door de dierenwereld echt van start! We lezen over de verschillende leefomgevingen en reizen naar de verschillende continenten waar we kennismaken met tal van bekende en minder bekende bewoners. Van elk (Lego)dier is een heldere kleurenfoto opgenomen, voorzien van een beknopte beschrijving met de voornaamste kenmerken. Het taalgebruik is vrij toegankelijk, maar bevat hier en daar een lastig woord. Slechts bij een aantal beesten staan wat specifieke bouwtips. In het handelsexemplaar worden in de verdikte omslag vier Lego-dieren* meegeleverd; daarvoor staan ook bouwinstructies in de uitgave. Dit prachtig verzorgde boek toont maar weer aan hoe veelzijdig dit aantrekkelijke (tijdloze) bouwmateriaal is en doet gegarandeerd menige vingers kriebelen! Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030503798 | 77 pagina's

Titel Dierenatlas
Auteur Rona Skene
Instelling /LEGO gruppe, Denemarken
Secundaire auteur Richard Borgman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : MEIS & MAAS, juli 2018
Overige gegevens 77 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: LEGO® - Uitgave onder licentie van de Lego Group - Met index - Vertaling van: Animal atlas. - London : Dorling Kindersley, (c)2018
ISBN 9789030503798
PPN 418082316
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Atlassen ; Lego
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Atlassen