Kamagurkistan
Boek

Kamagurkistan voorbij de grenzen van de ernst ([2018])/ Kim Ouweleen, onder redactie van Marga van Mechelen

Overzicht van het werk van de Belgische striptekenaar en beeldend kunstenaar Kamagurka (pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, 1956).

Aanwezigheid

Recensie

Kamagurka (pseudoniem van Luc Charles Zeebroek, 1956) is een veelzijdige kunstenaar voor wie geen taboe veilig is. Al meer dan vijftig jaar overrompelt hij zijn publiek met zijn cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken en theaterperformances. De kern van Kamagurka's werk is humor en dat is verbonden met hoe hij in het leven staat, wat hij waarneemt in zijn omgeving en wat hem inspireert. Dat hij schildert, is minder bekend bij het grote publiek. Waarbij de kunstenaar Magritte een van zijn inspirators is geweest. Samen met zijn sidekick Luc Couwenbergh (Herr Seele) heeft hij ook sculpturen ontworpen. In deze bloemlezing, samengesteld ter ere van de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum (Den Bosch), een overzicht van zijn werk. Een redacteur van het NRC omschrijft de kunstenaar als volgt: 'Kamagurka is het Vlaamse van Bruegel, het wellustige van Rubens en het surrealistische van Magritte. En Kamagurka is ook Luc, een bijzonder zachtzinnige man'. Inclusief een biografie en een omvangrijk literatuuroverzicht. Een indrukwekkend overzicht van het werk van deze veelzijdige, taboedoorbrekende, Belgische kunstenaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462621800 | 182 pagina's

Titel Kamagurkistan : voorbij de grenzen van de ernst
Auteur Kamagurka"
Instelling /Noordbrabants Museum
Secundaire auteur Kim Ouweleen ; Marga van Mechelen
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 182 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Uitgave bij de gelijknamige tentoonstelling van 28 juli t/m 28 oktober 2018 in het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch - Met bibliografie
ISBN 9789462621800
PPN 413987183
Rubriekscode België 737.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kamagurka
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kamagurka