Ready player one
DVD

Ready player one ([2018])/ directed by Steven Spielberg

In 2045 jagen veel mensen op een schat die is achtergelaten in een virtuele wereld. Wade Watts (17) weet als eerste een sleutel te bemachtigen, waardoor hij ineens beroemd is en in levensgevaar komt. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sciencefictionfilm van Steven Spielberg met Tye Sheridan (Joe; The tree of life), gebaseerd op de young adult-bestseller (2011) van Ernest Cline, die ook meeschreef aan het scenario. In het jaar 2045 is de aarde ernstig vervuild en leeft het grootste deel van de mensheid in armoede. De 17-jarige wees Wade woont met zijn tante in de 'stacks' van Columbus, Ohio, een armoedige wijk van op elkaar gestapelde woontrailers. Net als de meeste andere bewoners brengt hij het grootste deel van zijn tijd door in een virtuele wereld, OASIS. Deze wereld zit vol verwijzingen naar films en games uit de jaren zeventig en tachtig. De schepper van OASIS is overleden en heeft in het spel aanwijzingen verstopt naar een digitale kluis. Degene die de kluis vindt, erft zijn fortuin. Wanneer Wade als eerste een van de sleutels vindt, raakt hij in groot gevaar. Het filmverhaal wijkt op veel punten af van het boek. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Energieke mix van live-action en animatie, naar de fanboyroman van Ernest Cline, moet het niet hebben van diepgang, maar zit tjokvol originele vondsten en leuke grappen. Regisseur Spielberg is visueel in topvorm. Grondige kennis van games en popcultuur is niet vereist, maar helpt wel.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888232873

Titel Ready player one
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steven Spielberg ; Tye Sheridan ; Olivia Cooke ; Mark Rylance ; Ernest Cline
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (134 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Mark Rylance, Ben Mendelsohn. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van Ernest Cline - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Amblin, (c)2018 - Bevat extra: The 80's: You're the inspiration
ISBN 5051888232873
PPN 418769168
Genre science-fiction
Thematrefwoord Virtual Reality ; verborgen schatten ; Toekomst
Taal Engels